Facebreaker

Bril_idioot

Dossier 1438062

Patiënt (code): B01687948
Patiënt (naam): Rutger Foto
Geboortedatum: 11-09-1976
Adres: Laurierenstraat 82 te Amsterdam
Postcode: 1071 KO
Klachten: Pijn aan neus, kaak, oren, ogen én handen

Analyse: Het vermoeden was direct al dat de patiënt betrokken zou zijn geraakt bij een vechtpartij. Over het kaliber van deze vechtpartij zal ik later terugkomen, maar de patiënt zei hier zelf over dat het om een ‘simpele’ bokswedstrijd ging. Bij deze vechtpartij zou hij een aantal rake klappen in het gezicht hebben gehad. De voorlopige analyse is dan ook dat het slachtoffer een aantal kneuzingen en breuken in het gezicht heeft opgelopen. Vooral de neus en de kaak van patiënt B01687948 lijken zware tikken opgelopen te hebben. De neus is vermoedelijk gebroken en de kaak is hoogstwaarschijnlijk ontwricht. De klachten over de handen zijn echter niet goed te verklaren; ze passen niet goed in het scenario van een vechtpartij. De klachten wijzen namelijk niet op kneuzingen of breuken, maar meer op overbelasting.



Sowieso valt het scenario van – en ik quote de patiënt - een ‘gewone’ bokswedstrijd gezien de symptomen erg te betwijfelen. De symptomen wijzen veel meer in de richting van een Facebreaker-wedstijd; het zou goed kunnen dat de patiënt in de ring heeft gestaan tegen een professionele Facebreaker-bokser als ‘Brick’. Dit scenario is veel aannemelijker, gezien de omstandigheid waarin het gezicht van dhr R. Foto zich momenteel in bevindt, en is dus ook het scenario dat ik wil aanhouden. Om de aannemelijkheid van deze theorie aan te tonen zal ik hieronder een beeld van een Facebreaker-wedstrijd schetsen:

Een Facebreaker-wedstrijd wordt net als elke andere bokswedstrijd beslecht door twee sporters, die de ring in gaan om zoveel mogelijk rake klappen uit te delen. In tegenstelling tot een normale wedstrijd kan een Facebreaker-wedstrijd echter niet gewonnen worden door na een X-aantal rondes de meeste klappen te hebben uitgedeeld. Een Facebreaker-wedstrijd gaat net zo lang door tot één van de twee boksers knock-out gaat. Een bokser gaat uiteraard knock-out als hij een aantal rake klappen ontvangt. Dit kunnen gewone klappen (zowel laag als hoog) zijn of zogenaamde Breaker-klappen (krachtigere klappen) zijn die een bokser kan gebruiken na een serie van gewone klappen. Hoe langer de serie van rake klappen (zonder zelf geraakt te worden), hoe krachtiger de Breaker is, met als absolute hoogtepunt de beruchte Facebreaker: een klap waarbij iedere bokser meteen knock-out gaat, in de ambulance geladen wordt en bij ons op de operatietafel belandt.



Gelukkig, voor ons, komt dit niet zo vaak. Het is namelijk erg lastig voor de boksers om een lange serie van klappen te geven zonder zelf geraakt te worden. De tegenstander is natuurlijk ook niet gek en doet er dan ook alles aan om de klappen van de tegenstander te ontwijken. Dit kan hij doen door weg te duiken of door te blokken. Als hij één van de twee succesvol doet, dan heeft hij de kans om te counteren: hij moet op het juiste moment terugslaan. Als hij dit niet op het juiste moment doet heeft de tegenstander weer kans om te counteren. Hij moet dan echter wel weer op het juiste moment wegduiken of blokken om daarna weer op het juiste moment terug te slaan. Het niet ontwijken of blokken van klappen resulteert uiteraard in een flink pak slaag en in een regen van Breakers van verschillende kalibers. De kracht van de Breakers verschilt namelijk, in de volgorde van sterk naar sterkst heb je: de Haybreaker, de Groundbreaker, de Skybreaker en de allesvernietigende Facebreaker.

Volgens onze theorie heeft ons slachtoffer dus te maken gekregen met een Facebreaker. Ook al beweert hij zelf nog ten stelligste dat hij mee gedaan heeft aan een gewone bokswedstrijd. De bewijzen wijzen naar een Facebreaker, die zijn destructieve werk goed heeft verricht. Tot zover deze rapportage over patiënt Rutger Foto (B01687948).