Condemned 2: Bloodshot

Niels (Rossdale)
Zo\'n mooie toekomst voor de boeg, maar wat is daar nou nog van over? Je leeft tussen de zwervers, de wereld om je heen heeft alle respect in je verloren. Je bent hopeloos, waardeloos, een nutteloze gek, een schande voor de samenleving. Begon je in de eerste game nog als een gerespecteerd politieman, dit keer zul je benaderd worden op een totaal andere manier.
Ook in dit vervolg op Criminal Origins zal je weer in de huid van Ethan Thomas kruipen en beleef je de wereld op zijn manier. De manier waarop de wereld echt in elkaar steekt, waar je het pure kwaad ziet en het zich niet verschuilt in de schaduwen.

In één van de eerste shots van de game zie je al direct je eigen personage in beeld; warrig haar, ongeschoren kin, ogen vol wanhoop en een gezicht zo grauw dat een gemiddelde 85-jarige kettingroker jaloers op je zou zijn. Je bent erg aan lager wal geraakt en probeert je problemen van je af te drinken met de nodige liters alcohol. Dit is echter tevergeefs, de waanbeelden die je ook al in het eerste deel had beleef je nog steeds. Zo zie je na een flink gevecht met een aantal daklozen ineens je \'niet zo heel grote vriend\' Vanhorn van je weg lopen en die besluit je te achtervolgen. Echter, zoals verwacht haal je hem uiteraard niet in.
Het het eerste stukje van de game deed me erg denken aan een Gordon Freeman (Half-Life) die zijn tijdreizende werkgever tevergeefs probeert te volgen, tot ineens...

De gameplay van de game is in vergelijking met het eerste deel een stuk verbeterd. Zo is er een veel uitgebreidere hand-to-hand combat geimplementeerd. Kon je eerst alleen je vijand met links of met rechts een knal voor zijn harses geven, nu is het de bedoeling dat je combo\'s maakt om je vijanden sneller om zeep te helpen. Het is uiteraard niet noodzakelijk, maar wel aan te raden aangezien sommige vijanden aardig hardnekkig zijn.
Om het gevecht met de talloze zwervers en monsters aan te gaan heb je ook deze keer weer de beschikking over onder andere geweren, maar voornamelijk een hoop dingen uit de omgeving die je kunt gebruiken om mee te gooien en slaan. Zo zul je ook in dit avontuur weer de nodige pijpen, planken, stukken elektra, bakstenen enzovoorts verslijten.

Het schieten is echter wel wat veranderd, het slechte leven van Ethan heeft namelijk zijn tol geëist op zijn coördinatie. Zo zal je beeld aardig zwabberen wanneer je op een vijand mikt. Een slok gerstennat verhelpt dit probleem dan ook snel en je \'aim\' verbetert direct aanzienlijk. Gelukkig slingeren er kris-kras door de game heen verspreid genoeg flesjes drank om je hiermee te helpen.