Capcom Puzzle World

Chris (afterparty05)
Capcom heeft een aantal erg interessante retro-collecties uitgebracht die een fantastische hoeveelheid games per euro kenden. Deze collecties omvatten meestal een game of twintig, voor de vriendelijke prijs van dertig euro. Voor dezelfde prijs kun je nu Capcom Puzzle World kopen, die echter maar vijf games kent. Is het nog steeds de moeite waard?


De vijf games op Capcom Puzzle World zijn niet allemaal even geweldig. Buster Bros, Super Buster Bros en Buster Buddies zijn drie games die allemaal hetzelfde spelconcept kennen. Met een aantal speren en kettingen moet je ballonnen zien te raken, die vervolgens in kleinere ballonnen splitsen. Heb je ze vaak gesplitst, dan verdwijnen de kleinste ballonnen als je ze raakt, maar ondertussen moet je zorgen dat je niet geraakt wordt door de ballonnen aangezien dat betekent dat je het level opnieuw moet doen. Hoewel het spelconcept redelijk leuk klinkt en de co-op mode de moeite waard is, gaat het vrij snel vervelen. Het is erg repetitief, de besturing is niet fantastisch en de verschillende wapens die je kan gebruiken voegen niets toe en lijken niets uit te maken. Ook heeft het spel de neiging te crashen bij het laden, wat erg irritant is.

Als vierde van de vijf puzzelspellen is Block Block toegevoegd, een slechte Arkanoid-achtige game die slecht en langzaam speelt en bijzonder kort weet te boeien, ondanks de co-op multiplayer mogelijkheden.


Is er dan niets positief te melden aan Capcom Puzzle World? Eén ding: Super Puzzle Fighter II. Deze puzzelgame die een mix omvat van Tetris (vallende blokjes) en Bejeweled (de juiste kleuren bij elkaar krijgen) is bijzonder verslavend en erg leuk uitgewerkt. Door met een zelfgekozen Street Fighter- of Darkstalkersfiguur zo groot mogelijke groepen dezelfde kleur edelstenen te laten ontploffen met een speciale edelsteen vallen er blokken bij je tegenstander naar beneden. Deze blokken zijn erg vervelend omdat je ze niet zomaar wegwerkt, zodat je scherm snel vol zit en je erg snel moet reageren en de juiste beslissingen moet nemen. De bediening reageert goed, de graphics zijn mooi en de speciale aanvallen die je character uitvoert op je tegenstander als je een goede combo uitvoert zien er erg gaaf uit. De verslavingsfactor is erg hoog omdat je, zeker op de moeilijkere niveaus, van goeden huize moet komen om te winnen, en het spel niet snel verveelt. Kortom: een verslavende puzzelgame die zeker de moeite waard is!