Tony Hawk's Project 8

Roy
Het begint vrij eentonig te worden met al die games die op de PlayStation 3 verschijnen; we hebben ze bijna allemaal al eens gezien op de Xbox 360. De late launch van de PS3 is wat dat betreft echt heel vervelend want het déjà vu-gevoel is erg groot op deze manier. Ook de review die je nu aan het lezen bent komt van een game die al veel eerder op de 360 verscheen: Tony Hawk\'s Project 8. De Xbox 360-versie van de game kreeg een 85% en scoorde vooral op gebied van graphics en gameplay erg goed. Of Tony op de PS3 ook op deze punten scoort lees je verderop in de review, we beginnen namelijk met een korte terugblik op de game en waar deze nou precies om draait.

Tony Hawk, \'s werelds bekendste skater, organiseert een competitie waarin hij de acht beste skaters van de wereld bij elkaar wil zoeken. Om jezelf bij deze beste acht van de wereld te scharen moet je skaten, veel skaten en vooral goed. Je moet immers zorgen dat je opvalt en langzaam jezelf omhoog werkt via de rankings. Ondertussen scoor je sponsorcontracten waardoor je nog meer opvalt en ook mag je zo af en toe met een bekende skater een show geven. Alles wat je doet wordt in de gaten gehouden en langzaam maar zeker stijg je steeds meer op de lijst.

Een aantal voorbeelden van tricks die je kunt doen om op te vallen is bijvoorbeeld een sprong maken op een ramp en in de lucht je board vastpakken. Op het moment dat je dan weer landt doe je een revert (andere been voor zetten) en je gaat in een manual. Tot slot doe je nog een kleine kick-flip en voila, een bescheiden combo waar menigeen al van onder de indruk is.

Tijdens de demonstraties en challenges die je moet doen is het vaak de bedoeling om bepaalde doelen te halen. Deze variëren van het halen van een bepaald aantal punten tot het doen van tricks. Hoe hoger en beter je scoort hoe meer je stijgt op de rankings.

De presentatie van de game is identiek aan zijn broertje op de Xbox 360, graphics, geluid, menu, opbouw, alles is hetzelfde. In dit geval geen minpunt aangezien die versie er al fantastisch uitziet, vooral in de slow motion. Het enige jammere is wel dat ook de soundtrack hetzelfde is, maar muzieksmaak is, nog meer dan met games, vrij persoonlijk.

Ook in deze versie van Tony Hawk heb je de controls die je op de 360 ook hebt. Je beweegt met de analoge sticks en je voert trucks uit met de knoppen. Het enige dat de PS3 wél heeft ten opzichte van de 360 is motion control dankzij de SIXAXIS. Als je nu een manual doet, of je bent aan het grinden, hoef je niet meer met de pookjes aan de slag maar kun je de hele controller bewegen om je evenwicht te bewaren. In het begin is het een beetje lastig omdat je vrij snel te hard wiebelt, maar na wat oefening werkt het vele malen gemakkelijker dan met de pookjes. Hierdoor is Tony Hawk\'s Project 8 een PS3-game waarin de SIXAXIS-controls op een perfecte manier geïmplementeerd zijn. Het is niet geforceerd en de hoeveelheid SIXAXIS-besturing is ook goed. Na het spelen van Tony Hawk op deze manier wil je nooit meer wat anders.