Jake Long: American Dragon

Chris (afterparty05)
In Jake Long: American Dragon speel je een jochie dat zich kan transformeren in een draak. Gebaseerd op een Amerikaanse televisieserie van Disney waarvan een klein filmpje te zien is in de intro lijkt de cartoon zelf erg leuk en grappig te zijn, vol clichématige, maar daarom des te leukere situaties die het anders-zijn met zich meebrengen.

Op twee punten is het spel van deze serie anders dan de serie zelf. Het spel is namelijk niet erg leuk en grappig, en de situaties zijn helemaal niet anders. Je bestuurt Jake Long vanuit een platformperspectief, hoewel de achtergronden in 3D zijn weergegeven. Door te springen, slaan en te schoppen (waar overigens geen combo\'s mee te maken zijn) vecht je je weg door een viertal levels, waarna je een eindbaas zal moeten confronteren. De levels zijn vaak erg repetitief, en kennen maar enkele verschillende vijanden per level. Ook de achtergrond verandert amper, en de muziek is praktisch het hele spel hetzelfde.

Vijanden die je verslaat laten soms een soort kristallen vallen, waarmee je je als je meter vol is kunt transformeren in een draak. Dit transformeren is vaak nodig aangezien je hiermee kunt vliegen en een beschermend schild om je heen kunt zetten zodat je door bepaalde barrières heen kunt. Dit soort momenten in een level zijn vaak hetzelfde en er is bijna geen afwisseling in wat je moet doen. Soms zit er een vlieg-level tussen de platformlevels, waarin je als draak rond moet vliegen en vijanden uit de lucht moet schieten: een leuke toevoeging van een repetitieve game.

Na een twintigtal levels heb je dit spel al gezien, en heb je eigenlijk geen zin meer om door te spelen, ook al is er nog wat meer te \'beleven\' later in het spel. De tussenscènes doen niets leuks, de gangster-stijl van het opdondertje met z\'n ge-\'hello G\', de repetitieve levels, muziek en vijanden: het werkt allemaal niet. Bovenaan de lijst ergernissen staat uiteraard het ontbreken van een DS download-play functie, want als je zo gek bent om er één te kopen moet je er natuurlijk twee hebben om met vrienden te kunnen spelen. Bah.