Need for Speed Carbon: Own the city

Arjen (Mr_Belvedere)

\"Hoi! Herinner je mij nog? Nee? Ik ben het liefje van je broer. En die is dood!\"

Dat begint goed. De UMD zit nog maar net in de PSP en je krijgt meteen een verhaal van ene Sara die je vertelt waarom je opeens in het ziekenhuis ligt. Het enige wat je je nog kan herinneren is dat je tegen je grote broer aan het racen was, er een andere auto aankwam en toen... CRASH!

Via een mooie 2D afbeeldingen wordt het verhaal verteld van de Lucky Sevens die in heel Coast City de allerbeste straatracers waren, maar na het fatale ongeluk is dat allemaal vergane glorie. Na een bezoek aan het graf van je broer stelt Sara je voor aan al je vroegere vrienden bij de Lucky Sevens in hun hoofdkwartier. Daar wordt je uitgelegd dat Coast City nu, zes maanden na je ongeluk, is overgenomen door rivaliserende straatbendes. Je teammaten hebben genoeg vertrouwen in je dat je mag gaan bewijzen dat jij de stad hoort te \"ownen\". Maar eerst gaan je teamleden je testen of je hun skills wel goed kan toepassen.

Want in deze Need For Speed telg heb je wingmen! Deze personen kun je inzetten als aanvaller, verdediger of gebruiken om in de slipstream te racen zodat je sneller en sneller kunt racen. Met behulp van rondje of vierkantje lock je een vizier op een concurrent waarna je wingman actie zal ondernemen op het doel. Je kunt zodoende een moeilijk in te halen rivaal wat makkelijker verslaan.

Na de oefenrondjes schaf je je eerste auto aan en kun je op het overzicht een bepaald deel van de stad selecteren. In het begin heb je natuurlijk nog lang niet veel keus, maar gaandeweg worden de auto\'s beter, de missies leuker en de opties talrijker. Je wagens pimp je met diverse kleurtjes en symbolen helemaal tot je perfecte bolide waar natuurlijk performance upgrades ook niet ontbreken. Het tune en style-feest van de eerdere Need For Speed delen is redelijk gebleven.