Micro Machines V4

J (SocialDisorder)
Micro Machines doen hun naam eer aan. Autootjes van 1 cm lang, met bijbehorende wasserettes, parkeergarages en ga zo maar door. Complete steden verrezen in je kamertje, waar je je de hele dag mee kon vermaken.
Dat dit concept van pittoreske kleine auto\'s een goed idee was, bleek uit het enorme succes dat de Micro Machines in korte tijd behaalden. En het idee bleef niet beperkt tot de miniscule auto\'s, maar werd vertaald naar een heuse videogame.

Bij dit vierde deel is het basisprincipe hetzelfde gebleven als in de voorgaande delen: rondjes racen in huis, tuin en keukensituaties. Bovenop dat principe hebben de bedenkers een aantal leuke ideeën losgelaten. Zo acteert je omgeving niet alleen als beeldvulling, maar ook als actief onderdeel van de baan. De inductiekookplaat van de keuken kun je maar beter ontwijken, en ook de slijptol die achteloos op het dak ligt zorgt voor een deuk in je carosserie. De schade die dat oplevert zorgt er voor dat je auto niet zo hard gaat als normaal, maar gelukkig zijn er genoeg health-pick-ups die je heilige mini-koe weer van de broodnodige gezondheid voorzien.

Behalve health zijn er ook andere pick-ups die iets minder vriendelijk zijn. Machinegeweren, raketten en zelfs hamers die bovenop je auto gemonteerd worden om je tegenstanders mee te bestoken. Bijzonder vervelend is dat je tegenstanders diezelfde pickups vlak voor je neus weg kunnen grijpen.