Dr. Mario & Puzzle League

Roy
Introductie

Twee van Nintendos beste puzzelspelletjes allertijden zijn nu gecombineerd op één enkele cartridge. Als je deze verzamelpack koopt krijg je Dr. Mario en Puzzel League, beide geoptimaliseerd voor de GBA (in tegenstelling tot de NES Classic Dr. Mario). Beide games zou je kunnen zien als Tetris variant: jij moet als speler blokjes weghalen voordat het scherm volkomt. Het grote verschil is echter dat je bij beide games geen lijnen wegwerkt, maar blokjes van dezelfde kleur.

Dr Mario

Bij Dr. Mario is het de bedoeling dat je met gekleurde pillen de gekleurde virussen moet wegwerken. Er zijn in een level drie soorten virussen: geel, rood en blauw en de blokjes die naar beneden vallen hebben dezelfde kleuren. Heb je vier dezelfde gekleurde blokjes op elkaar, dan verdwijnt deze. Je moet er dus voor zorgen dat je tussen die gekleurde blokjes de virussen hebt zitten. Als alle virussen weg zijn heb je het level gehaald.

De opzet is zoals je ziet dus erg simpel, maar in de hogere levels op de hogere snelheden is het echt geen makkelijk spel meer, zeker omdat je natuurlijk nooit de blokjes krijgt die je wilt. Net als dat je in Tetris altijd uren moest wachten voordat er weer een \'lange\' kwam.

Het aantal speelopties is behoorlijk gevarieerd in deze versie van Dr. Mario. Naast de gewone singleplayer classic (speel totdat je af bent, elke keer een nieuw level) kun je ook tegen de CPU of tegen een vriend spelen. Een nieuwe optie is de flash mode, hierin hoef je niet alle virussen weg te spelen, enkel de knipperende. Nu is het wel zo dat je ook een aantal gewone virussen zal moeten wegspelen omdat de knipperende virussen niet bovenop zitten, maar met slim spelen kun je een level redelijk snel uitspelen.

Puzzle League

Puzzle League is ook wel bekend onder de naam Panel de Pon of zelfs Tetris Attack. Bij deze game komen de blokjes eens niet uit de lucht vallen, maar vult het scherm zich van onderaf. Best origineel toch? Anyway, ook hier is het de bedoeling om blokjes weg te spelen voordat de blokjes de bovenkant van het scherm raken.

In Puzzle League kan je de blokjes niet draaien, je wisselt er twee horizontaal om. Dit is een stuk lastiger dan draaien maar niet minder leuk daardoor. Als je eenmaal doorkrijgt hoe het precies in elkaar steekt wissel je in een lekker tempo de blokjes en word je steeds beter.

Puzzle League heeft meer speelopties dan Dr. Mario. Voor de singleplayer is er een marathon (spelen tot je afbent), een getimede mode (zoveel mogelijk punten in een bepaalde tijd), een puzzle mode (clear het level in een maximum aantal stappen), een garbage mode (er vallen blokken naar beneden waar je niets aan hebt die je extra moet wegspelen) en een line mode (hierin moet je een bepaald deel wegspelen om naar een hoger level te gaan). In multiplayer zijn deze modi er ook, maar dan kun je ze tegen iemand spelen via de linkmogelijkheden van de GBA. We hebben dit echter niet kunnen testen.