Asterix & Obelix XXL2: Mission Las Vegum

koei

Asterix en Obelix, wie kent ze niet. Deze van oorsprong Franse dikke en kleine Gallische stripfiguren zijn bijna net zo bekend als de dikke en de dunne. De strips van Asterix en Obelix spelen zich af in de Romeinse tijd. De twee galliërs wonen in een dorpje dat regelmatig lastig gevallen wordt door Romeinen. In ditzelfde dorpje woont de druïde Panoramix die een toverdrank kan maken waardoor de drinker opeens heel sterk wordt. Obelix is toen hij klein was ooit eens in de ketel met toverdrank gevallen waardoor hij altijd super sterk is. Zijn maatje Asterix moet wat van de toverdrank opdrinken om enige tijd dezelfde kracht als Obelix te krijgen. Asterix en Obelix worden op hun avonturen bijgestaan door het kleine hondje Idefix.

Op een dag meldt een spion, die verdacht veel op Sam Fisher lijkt, dat de druïde Panoramix samen zou werken met de Romeinen en is verdwenen. Waarschijnlijk is hij naar Las Vegum vertrokken. Asterix en Obelix vertrouwen het niet helemaal en besluiten naar Las Vegum te gaan, om dit eens nader te onderzoeken. Voor de mensen die niet bekend zijn met Las Vegum, dit gigantische paradijs met alle mogelijke vormen van vermaak is te vinden vlak onder de stad Rome in een gebied dat nu bekend staat als Italië.


De stad is opgedeeld in verschillende zones met elk een eigen thema. Zo zul je je bijvoorbeeld in een van de zones Venetie wanen en een andere heeft weer erg veel weg van Parijs. De thema\'s lijken erg op de thema\'s die verschillende hotels in Las Vegas ook hebben, en dit is waarschijnlijk geen toeval.

Je moet door alle gebieden reizen om Panoramix te kunnen vinden, maar uiteraard laten de Romeinen je niet zomaar je gang gaan. Ze zullen je proberen aan te vallen en zo te verwonden. Gelukkig beheersen de heren een aantal moves om deze lastige mensen uit de weg te ruimen. Je kunt een soort sliding maken die bekend is uit de Crash Bandicoot-serie. Door tegen een Romein aan te sliden raakt deze versuft waardoor je de tijd krijgt om hem nog verder toe te takelen en hem bijvoorbeeld weg te slingeren. Af en toe krijgt een bepaalde Romein een tekentje boven zijn hoofd. Als je deze Romein vervolgens raakt met de aangegeven knoppen combinatie dan kun je een bonus verdienen in de vorm van toverdrank of health. Als je zelf klappen krijgt is dat niet zo erg, je zoekt gewoon ergens wat stukken everzwijn en je bent zo weer opgelapt.


Tussen de gevechten door zul je nog enkele simpele puzzels op moeten lossen om poorten te kunnen openen. Hiervoor moet je bijvoorbeeld voorzichtig een bom op de juiste plek laten ontploffen, een schakelaar omzetten of een parcour af moeten leggen. Hierbij is het nodig om gebruik te maken van de kwaliteiten van beide karakters. Asterix is klein, licht en snel en past daardoor door kleinere openingen en kan veel sneller van de ene naar de andere plek rennen. Obelix daarintegen is log en traag. Daarintegen is hij wel supersterk waardoor hij Romeinen eerder tegen de vlakte slaat en zware dingen kan verplaatsen.