Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects

Leo (leejow)

De Marvel-machine draait weer op volle toeren met Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects. Er zijn al vele medefranchise games aan dit deel voorafgegaan waar de speler over één bepaalde of een heel team aan Marvel helden kon beschikken. In Marvel Nemesis krijg je de kans om in de huid te kruipen van achttien verschillende helden om de strijd aan te gaan met The Imperfects. De game biedt drie verschillende game-modi: story mode, versus en een online versus mogelijkheid.

Story mode vs. Versus mode
In de nabije toekomst start in New York City de invasie van de aarde. The Imperfects zijn van plan de aarde over te nemen, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Tijdens de invasie kruipen de helden van Marvel uit het stof om de strijd aan te gaan met de buitenaardse wezens. Helaas sneuvelen Captain America, The Hulk en The Punisher tijdens de aanvallen. Taak aan helden als Spiderman, Wolverine en Iron Man om deze aanval te bezweren. Zo start de story mode van de game. Je begint met één held en naarmate de game vordert, bevrijd je superhelden en kan je er voor kiezen om met deze held verder te spelen. Het begin van het spel is vrij eenvoudig. Je wordt in het eerste level bijvoorbeeld op The Brooklyn Bridge losgelaten waar je een paar Imperfects moet verslaan en je weg door al het puin moet slaan. Dan valt gelijk al op hoe klein en oppervlakkig de levels zijn in de game. Blijkbaar hadden de makers voor ogen om een typische fight-game te maken met kleine arena’s, maar dat werkt niet echt in samenwerking met de story mode. Je beukt jezelf nog vrij eenvoudig en snel door de levels heen. Maar naarmate het niveau wordt opgevoerd krijg je geen grotere levels, maar meer vijanden of een korter tijdsbestek. De uitdaging blijft op deze manier vrij beperkt omdat je snel uitgekeken raakt op een bepaalde arena.

De versus mode van de game is misschien wel net zo oppervlakkig als de story mode. De A.I. van de com-tegenstanders in deze mode is beneden peil. Zo kan je als superheld een tijdje op een hoger gelegen plek schuilen en dan heeft je tegenstander nog niet door waar je uithangt, laat staan hoe hij er moet komen. Opvallend is dat de eindbazen in de story mode wel een tikkeltje intelligenter waren en ook een stuk moeilijker om te verslaan. De versus mode zal een stuk leuker zijn als je een vriend of een vriendin bij de hand hebt waar je samen mee kunt spelen.

Besturing
De besturing van de game is vrij eenvoudig gehouden. Je hebt één knop om te springen, te slaan, te blokken en om iets op te pakken. Bij alle characters in de game gebruik je dus dezelfde knop om voor die character een aanval uit te voeren. Op deze manier hoef je als speler je niet helemaal in te leren voordat je de besturing van één character onder de knie hebt. Dit is vooral handig tijdens de story mode aangezien je vaak van character wisselt, en de besturing ongeveer hetzelfde blijft. Toch zijn er een aantal kleine verschillen tussen de characters aangezien ze ieder hun eigen speciale kenmerken hebben. Zo kan je met Spiderman en Daredevil rondslingeren over het gebied, of als Wolverine in muren klimmen met je klauwen.

Als je de besturing eenmaal onder de knie hebt is het zaak om te zorgen dat je aanvallen en blokken goed combineert. Helaas is de mogelijkheid tot combo’s en het aanvallen vrij beperkt. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen schoppen, of “superkracht”-schoppen. Door de R1-knop in te houden voer je krachtigere aanvallen uit, zolang je energiemeter vol is. Deze aanvallen zijn echter net zo beperkt als de normale aanvallen waardoor je op een gegeven moment op dezelfde knoppen ramt om zoveel mogelijk ongedierte van je af te houden. Zo zullen mensen met een rijke buttonsmash-ervaring erg ver komen in de game. Verder kan je als speler ook nog je omgeving gebruiken tijdens gevechten. Zo zijn er een beperkt aantal voorwerpen waar je mee kan gooien tijdens een gevecht. Opvallend is dat ze door heel New York City dezelfde exploderende vaten hebben waar je mee kan gooien.