FlatOut

Maarten (kepler)
Net zoals bij bijna elk spel moet je ook hier je eigen profiel aanmaken. Gelijk in het begin moet je ook de keuze maken of je de handling op normal zet of op professional. Hier zit redelijk veel verschil in. Professional is duidelijk een stuk moeilijker doordat de traction-control uitgezet is. Vind je dit echter te moeilijk dan kan je de moeilijkheidsgraad niet zomaar terugzetten naar normal; hiervoor moet je een geheel nieuw profiel aanmaken.
Als je eenmaal het profiel hebt aangemaakt kan je de auto kiezen. In de garage kan je kiezen uit een aantal verschillende wagens. De een wat zwaarder met meer PK\'s en de ander is weer lichter met minder PK\'s. Heel veel verschil is er niet tussen de auto\'s. Voordat je begint met racen kan je ook de auto tunen. Dit varieert van nieuwe schokdempers tot een lichter vliegwiel. Deze onderdelen moet je kopen van het geld dat je kunt verdienen met racen. De eerste onderdelen zijn niet zo duur, maar voor de echte upgrades moet je toch echt gaan sparen. Het is wel merkbaar als je de auto betere onderdelen geeft; het weggedrag is elke keer een klein stukje beter.
Het geluid in het spel is gewoon prima in orde. De soundtrack bevat alleen maar rocknummers die prima bij het spel passen. Helaas zijn het er niet al te veel waardoor het snel herhalend wordt.

Heb je eenmaal al je geld uitgegeven dan kan het echte racen beginnen! Je begint standaard in de bronzen klasse. Hierin zitten negen races waarbij je bij alle negen in de top drie moet eindigen om de andere circuits te unlocken. Heb je alle negen races in de bronzen klasse gehaald dan mag je door met de zilveren klasse. Als laatste heb je de gouden klasse. Het racen zelf zit prima in elkaar. Op de baan rij je met zeven andere auto\'s tegelijk, dit is net iets te weinig eigenlijk. Als er meer wagens tegelijk op het circuit aanwezig zouden zijn, zou er nog meer spanning zijn. Echter met zijn achten op het circuit is er ook genoeg concurrentie. De AI is prima te noemen. Ze zijn echt bezig met winnen en niet alleen met jou van de baan rammen. Dit zorgt ervoor dat je voor je drie of vier auto\'s in heftige strijd verwikkeld kan zien om de eerste plaats.
Met de circuits gebruikt Bugbear dezelfde truc die veel racegames gebruiken: men neme hetzelfde circuit en men legt hier een aantal andere bochten en objecten in. Zo heb je toch een nieuw circuit zonder al te veel moeite. Hierdoor zijn de circuits af en toe herhalend, maar dit is niet heel nadrukkelijk aanwezig. Je kunt rijden op verschillende ondergronden. Hier zit echter niet veel verschil in. Op sneeuw lijkt het wel iets gladder, maar het lijkt wel heel erg op asfalt.