Donkey Konga

Roy
Huh? Wat? Verhaal? Ja, er zit iets van een verhaal in; Donkey en Diddy vinden een stel tonnen die ze nog niet eerder gezien hebben en nemen die mee naar Cranky. Cranky, wijze aap als hij is, weet natuurlijk wel wat het zijn. Het zijn trommels waar je muziek mee kan maken. Om dat goed te kunnen moeten Donkey en Diddy gaan oefenen. Wow, deze game heeft zowaar een beter verhaal dan Fable! Maar goed, dit verhaal doet er verder niet toe en is compleet overbodig, het gaat nu meer dan ooit om de game zelf.

Het hoofddoel in Donkey Konga (Street Performance genaamd) is simpel, je probeert zo goed mogelijk op de maat van de muziek te trommelen. Tijdens het spelen krijg je een balk met rollende iconen die aangeven wat je moet doen. De vier acties die mogelijk zijn met de bongo-controllers worden ieder aangegeven met een apart icoontje.

Voor een slag op de linkse trommel is er een geel icoontje en voor een slag op de rechtste trommel is er een rood icoontje. Als je beide trommels tegelijk moet raken komt er een roze icoontje en tot slot moet je klappen als er een ster verschijnt. Timing is enorm belangrijk, want hoe beter je klappen en slagen zijn hoe meer punten en muntjes je krijgt.

Street Performance is opgedeeld in twee delen, \'gewoon\' en \'Jam\'. Het verschil tussen die twee is dat bij de gewone mode je de kleur van de icoontjes ziet, en bij Jam niet. Als je goed wil zijn in de Jam-mode moet je dus het nummer uit je hoofd kennen.

De twee verschillende modi zijn zelf onderverdeeld in drie moeilijkheidsgraden, Chimp (easy), Monkey (medium) en Gorilla (hard). Gorilla is in het begin nog gelocked. Je kan de liedjes in de Gorilla setting unlocken door ze te kopen met de verzamelde muntjes.

Je verdiende muntjes kun je niet alleen gebruiken voor de Gorilla mode, maar ook om wat mini-games te kopen. In totaal zijn er drie verchillende mini-games:

100m Vine Climb. Hier moet je via lianen naar boven klimmen en onderweg fruit oppikken. Meer fruit is meer punten. De weg naar boven is echter niet geheel vrij van gevaar, er lopen een aantal vijanden rond die je naar beneden doen laten vallen.

Banana Juggle. Jongleren met bananen. Probeer met zoveel mogelijk banenen tegelijk te jongleren en zorg dat er zo min mogelijk vallen. Elke worp omhoog is één punt.

Bash K.Rool. Er zitten drie gaten in de grond en daaruit kan K.Rool tevoorschijn komen. Sla hem terug de grond in, maar pas op dat je Diddy niet raakt die af en toe ook zijn gezicht laat zien!

Als je alle minigames en Gorilla liedjes hebt kun je geluiden kopen voor je bongo\'s. Als je die koopt en kiest tijdens het spel zal je in plaats van getrommel en geklap andere geluiden horen als je de bongo slaat.

Donkey Konga is ook te spelen met meerdere spelers (vier maximaal). Als je geen vier trommels hebt kan je ook de gewone Cube controller gebruiken, maar dat is niet leuk. Als je met vier man speelt moet je overigens wel rekening houden met \'klap-interferentie\', als je buurman in zijn handen klapt registreert jouw trommel dat ook.