NBA Ballers

Rob (Fathom)
HE\'S ON FIRE!!!!!!!! Een quote die mensen nog wel kennen als ze het geluk hebben gehad om ooit in een ver verleden NBA Jam te spelen. Dit basketbal spel was iets unieks. De makers van deze game zijn nu dus gekomen met NBA Ballers, een totaal ander soort spel maar toch is het gevoel het zelfde. In NBA Ballers kun je kiezen om gewoon relaxed een potje basketbal te spelen tegen de computer of online te ballen met je vrienden. Maar ook is er een story-mode die je voor een hele tijd genoeg speelplezier zal geven. In deze modus ben je een gewone jongen van de straat, die zich gaat mengen in \"Rags to Riches\". Dit is een nieuwe TV-serie waarin normale mensen van de straat het kunnen opnemen tegen de grote namen uit de NBA om zo geld te verdienen waarmee ze hun status groter en groter kunnen maken. Auto\'s, sieraden, je kan het allemaal kopen met het geld dat je verdient in dit spel. Er is dus een hoog bling-bling gehalte in dit spel. Ook stelt hij jou in staat om vrienden te kopen die je kunt aanspelen in het spel zelf. Je hebt dus eigenlijk een half mannetje extra op het veld. Ook ben je in staat om je huis steeds groter te bouwen zodat later in de game je eigen huis een speelbaar veld wordt om op te spelen. Enige nadeel van deze modus vind ik dat de toernooien soms een beetje lang duren maar gelukkig kun je tussendoor wel gewoon je spel opslaan dus als je echt geen zin meer hebt kap je gewoon even en ga je na een uur weer verder.

NBA Ballers draait om het één tegen één basketballen. Met alle regels die je gewend bent of juist zonder die regels. Zonder die regels kun je zelfs \"goaltending\" toe laten of \"clearing\" is niet meer nodig. Dit houdt in dat zodra jij de bal afpakt van de tegenstander in de driepunten-zone je hem normaal gesproken eerst buiten deze zone moet brengen, maar dan is het niet meer nodig. Ook kun je zodra je \"on-fire\" bent iedere keer als je scoort twee punten bij je tegenstander eraf laten halen. Ook zijn er opdrachten die je moet uitvoeren zoals een x aantal keer de bal stelen van iemand en gewoon je game winnen. Het niveau van het spel ligt hierdoor vrij hoog wat voor mensen die deze games niet echt geweldig vinden het een stuk onaantrekkelijker zal maken. Maar de fans zullen eindelijk weer een game in handen hebben die een uitdaging is. Alleen wordt de tegenstander bij een te grote achterstand soms wel ineens heel erg goed, maar met een beetje slim spel zul je na enige ervaring geen moeite meer hebben met welke tegenstander dan ook.

De besturing in het spel is vrij simpel toegeven, dat ik in het begin wel enige problemen had met alles even goed uit te zoeken. Je kunt de meest vreemde moves maken die er zijn, en dit kan vooral als je tegen een goede vriend speelt aardig wat vernedering opleveren. Zo kun je de bal heel nonchalant op je tegenstanders hoofd gooien en dan krijg je hem direct weer terug. De moves doe je vooral veel met de rechter analoge stick. Over de grond rollen, schijnbewegingen en nog veel meer. Het zal even duren voor je dit goed onder de knie hebt maar dat zal wel moeten anders zal je de story-mode een moeilijk iets gaan vinden.