Mario Golf: Advance Tour

Rob (Fathom)
Het spel begint met een verhaaltje dat in mijn ogen net even iets te lang duurt, en met net te lang bedoel ik precies 20 minuten. Jij bent in dit verhaal een ventje genaamd Neal. Samen met nog drie andere kinderen kom je aan bij het Clubhuis van de golfvereniging. Hier word je ontvangen door Kid. Kid is de beste golfer die er bestaan heeft, maar door omstandigheden niet meer in staat is om te golfen. Kid is de persoon die jou gaat begeleiden in jou opleiding. Je wordt namelijk als pupil opgenomen bij de golf club, en je mag mee doen aan alle toernooien die de club te bieden heeft en zovaak oefenen als je wilt. Het ultieme doel dat je probeert te bereiken is kampioen te worden van de club; om het dan op te nemen tegen Mario en zijn vrienden.

Met Mario Golf is dus geprobeerd om een soort van RPG sfeer te creëren. Dit hebben ze gedaan door middel van het speltype story. Hier moet je proberen om met jouw karakter Neal de beste golfer te worden. Zodra het spel begint zul je rondlopen in de Marion Clubhouse, de Marion Clubhouse is de thuisbaan van je personage Neal. Hier ben je in staat om te praten met andere golfers om tips te krijgen of om er achter te komen wie de kampioen is. Voor de rest kun je nog naar de Club Lodge, dit is de plek waar de leerlingen verblijven, en de Custom Club Shop. Bij deze shop kun je Clubs krijgen. Clubs zijn die stokken waarmee je een bal weg slaat bij golf. Om de absolute nummer één te worden zijn er bepaalde toernooien waar je aan mee kunt doen.

Singles Tourney: Hier zul je het in je eentje opnemen tegen anderen.
Doubles Cup: hier zul je samen met je partner om en om slaan om de rest voor te blijven in het toernooi.
Single match play: Hier neem jij het op tegen één tegenstander. Die persoon die het eerste bij een aantal punten is heeft gewonnen.
Double match play: Deze is het zelfde als de single match play alleen speel je nu samen met je partner.