Pong

Arjen (Mr_Belvedere)
Het spel laadt verrassend snel en lijkt bijna meteen op te starten. Dit belooft hopelijk ook snelle gameplay. De menu opties blinken uit in eenvoud en genialiteit. Je kunt kiezen uit een 1 of 2 speler spel, diverse moeilijkheidsgraden en om de geluideffecten aan of uit te zetten. Een kind kan de was doen.

De doelstelling van het spel is voor jong en oud in een paar tellen te leren. Je moet de bal (het kleine witte blokje) proberen tegen te houden en naar de andere kant van het veld te sturen. Dit doe je met een \'pad\', het verticale streepje aan één van de kanten van het scherm. Je kunt gebruik maken van zogenaamde special moves (schuin afweren) of van de makkelijkere methodes (horizontaal). Naar gelang de ingestelde moeilijkheidsgraad zal de computer aan de andere kant precies hetzelfde proberen.
Heb je eenmaal ervoor gezorgd dat de bal achter de pad van de tegenstander verdwijnt dan heb je een punt gescoord. Natuurlijk blijft het hier niet bij, want nu jij een punt gescoord hebt, krijgt de tegenstander de bal en moet je met alle macht proberen de bal tegen te houden. Spannend!


Het begin van het spel

Naarmate je de bal steeds vaker tegenhoudt, zal het spel zich versnellen. Deze ingenieuze AI zorgt ervoor dat je uren achter aan één stuk door kan spelen zonder dat het ooit echt verveelt.


Het geluid en de special effects van Pong zijn even prachtig als het menu zelf. Special effects zoals \'pok!\' laten je weten dat je de bal met succes hebt tegengehouden. Mocht de bal via een special move (schuin) tegen de boven- of onderkant aankomen, dan hoor je via een ander zeer herkenbaar geluid (\'puk!\') dat de bal weer terugstuitert. Er bevindt zich geen achtergrondmuziek in het spel en dat is maar goed ook. Het zou alleen maar afleiding voor de speler(s) zijn. Houd je hoofd erbij, wil je een potje Pong kunnen winnen. Jammer genoeg wordt Dolby Surround niet ondersteund.


Grafisch is het spel razendsnel! Alle (3) objecten worden moeiteloos door de console bijgehouden, wat voor snelheid de bal of een pad ook krijgt. Alleen een beetje jammer dat er geen Anti-Aliasing wordt ondersteund, want zo lijkt het net alsof je op een vrij lage resolutie aan het spelen bent. Gelukkig gaat de speelbaarheid hier niet aan ten onder.


En alweer een punt! Whoei!