CD: Neophyte Records - A Decade Of Great Success

Martijn (PartyAnimal87)
Groot feest in Rotterdam, want Neophyte Records viert dit jaar haar tien-jarig jubileum! Het label werd in 1999 opgericht door de heren van Neophyte, één van 's Nederlands bekendste, succesvolste én populairste hardcore-acts. Dat ze dit jubileum niet zomaar voorbij laten gaan is te horen op de dubbelaar A Decade Of Great Succes!


De cd's zijn gemixed door de Neophyte Records All Stars, die inmiddels ook met een speciale act op feesten te vinden zijn. Naast de heren van Neophyte zelf bestaat het team uit Evil Activities, Tha Playah en DJ Panic. Het is dan ook niet vreemd dat we voornamelijk deze namen (al dan niet onder een alias) tegenkomen op de tracklist.

Een blik op de lijst met releases van het afgelopen decennium zal menig mainstream hardcore-liefhebber doen watertanden. "I Will Have That Power", "Mastah Of Shock", "Nobody Said It Was Easy" en "Do You Like Bass?" zijn maar een paar titels die het anno 2009 nog steeds goed doen op de dansvloer. Vrijwel alle grote hits komen dan ook wel voorbij in één van de twee mixen. Maar daarnaast is er ook ruimte voor de voor het grote publiek wat minder bekende platen. "The Explained" van Tha Playah en "Put It To Music" van de Masters Of Ceremony bijvoorbeeld. Met name de laatste is een erg vette track die helaas te weinig gedraaid wordt!


Feest met de Neophyte Records Allstars

Het mixwerk: strak, strakker, strakst! Op beide schijfjes 28 tracks in een kleine 80 minuten. In ruim 2,5 uur reis je door de gehele geschiedenis van een meer dan gerespecteerd hardcorelabel. Kortom: een prima compilatie met 100% kwaliteitsherrie. Geen minpunten? Jawel, "Skullfuck" ontbreekt op de cd's...

Label: Mid-Town Releasedatum: 5 september 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.