DVD: Push

Tim
Je moet misschien even wennen als de film start, maar maak je geen zorgen. Push houd je tot het einde aan het scherm gekluisterd. De sympathiek ogende Chris Evans en 'wat is ze opeens oud geworden' Dakota Fanning spelen de hoofdrollen in dit paranormale actiespektakel, want dat is het.



Nick (Evans) is wat ze noemen een tweede generatie telekineet. Als 'mover' is hij in staat om, je raadt het al, dingen te verplaatsen. Hij is ondergedoken sinds Division zijn vader tien jaar geleden heeft vermoord. Division is een duistere overheidsinstantie die paranormaal begaafden ronselt. Dit doet ze om experimenten met deze mensen uit te voeren en zo het meest indrukwekkende leger op poten te zetten dat de wereld ooit zal zien. De vader van Nick weigerde hier echter aan mee te werken en moest dat met de dood bekopen. Vlak voor hij vermoord werd, heeft hij zijn zoon een boodschap meegegeven: 'er komt een meisje op je pad die je een bloem geeft, neem deze aan en je helpt ons allemaal'.



Uiteraard komt de inmiddels tien jaar ouder geworden Nick in Hong Kong een meisje tegen, maar denk niet direct aan de woorden van zijn vader. De dertienjarige 'watcher' Cassie (Fanning) is het meisje waar zijn vader het tien jaar eerder over had. Zij kan de toekomst zien en maakt hier tekeningen van om op die manier duidelijk te maken wat zij kan zien. Cassie vertelt Nick dat zij een koffertje moeten vinden en dat dit koffertje maar liefst 6 miljoen dollar waard is. Om dit koffertje te vinden, zullen ze eerst Kira (Belle) moeten vinden. Kira is een paranormaal van het gevaarlijkste soort, een 'pusher'. Pushers kunnen andermans handelen beïnvloeden door gedachten in de geest van hun slachtoffers te implanteren.

Attent
Nick is nooit zo behendig geweest met zijn paranormale gave om objecten te verplaatsen. Hij probeert wel het een en ander, maar het wil gewoon niet zo lukken. Zo heeft hij flinke gokschulden omdat hij bij dobbelen steeds probeert de stenen op het juiste cijfer te laten vallen, maar helaas voor hem lukt dit niet. Er is hem dus uiteindelijk veel aan gelegen om dat koffertje te vinden, maar voordat hij Cassie daarbij gaat helpen moet zij hem wel overtuigen. Zo'n makkelijke is Nick niet. Hij wordt overtuigd doordat Cassie hem komt bezoeken als hij in de kreukels ligt. Ze heeft een klein cadeautje voor hem meegebracht, een bloem...


Toffe film
De zoektocht van Cassie en Nick naar Kira wordt niet vergemakkelijkt door de aanwezigheid van de kleine Cassie. De menselijke bloedhonden van Division komen haar op het spoor en zitten het duo op de hielen. Kira is namelijk de enige die de experimenten van Division heeft overleefd en daarom is ook die instantie naar haar op zoek. Hierdoor ontstaat een waar actiespektakel waarin de gevechten plaatsvinden op basis van de paranormale gaven van de strijders. Dit heeft een leuk effect: je bent gewend dat er met de blote vuist, veel vuurwapens of zwaarden gevochten wordt, maar hier worden mensen door de lucht gesmeten van een afstand of gaan ze stuk omdat er iemand gierend hard aan het schreeuwen is. Push is gewoon een toffe scifi-film die je eigenlijk gewoon moet zien. Het plot is goed, de acteurs zijn goed en de setting is goed. Kijken dus!


Label: Warner Home Video Releasedatum: augustus 2009 Kijkwijzer:
Waardering film: - Waardering extra's: N.v.t.

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.