Privilege Ibiza 2009 - Cosmic Gate &Hardwell

Claudia Angenent
Ja hoor, het is weer zomer en de Ibiza-cd’s schieten als paddenstoelen in de herfst uit de grond. Als je in de cd-winkel loopt struikel je over de verschillende soorten Ibiza-cd’s. Maar is deze overvloed aan zwoele zomer-cd’s wel goed? Privilege, de meest bekende club op het eiland, doet in ieder geval traditiegetrouw elk jaar een poging om een goede cd uit te brengen. Dit keer doen ze dat met behulp van Cosmic Gate & Hardwell. Eens kijken of Privilege Ibiza 2009 tot het kleine aantal goede zwoele dance-albums gaat behoren.


Stukje achtergrond informatie en geschiedenis
Club Privilege komt uit het plaatsje San Rafael, tussen Ibiza Stad en San Antonio. De club werd bekend door de populaire Manumission avonden welke veertien jaar lang gehouden werden. In 2008 maakte onze Nederlander Tiësto zijn opwachting met een residentie. Hij gaf daar wekelijkse optredens gedurende de hele zomer. Naast dat de Manussion avonden die er traditiegetrouw werden georganiseerd, heeft Club Privilege nog een andere traditie. Namelijk elk jaar een cd uitbrengen voor de feestbeesten die het Privilege gevoel al hebben ervaren of willen ervaren. Het album bestaat uit twee schijfjes. De eerste heeft een lekkere lekkere trancy sound gemixt door Cosmic Gate. De tweede heeft een heerlijke house sound gemixt door niemand minder dan Hardwell. Duidelijk twee verschillende remixen dus.

Cosmic Gate in de mix
Cosmic Gate staat tegenwoordig garant voor diepe trance. Daar waar ze vroeger goed de beuk erin hadden zitten zijn de heren tegenwoordig meer van de zweverige diepe trance. Iets wat prima past bij de eerste cd als je het ons vraagt. De mix begint met ‘Those Mornings’ van Kris O’Neil. De heerlijke zweverige klanken en vocals komen je tegemoet. Al vrij snel gaat het tempo van de mix hierna omhoog. Met tracks zoals ‘There's No Such Thing As Mermaids’ , ‘Lacula’ en ‘Fragile Goods’ word de sfeer goed gezet voor de rest van de mix. De unieke Ibiza trance geluid heeft zijn intrede gedaan. In de tracklist van deze cd komen we ook een aantal nummers van Cosmic Gate zelf tegen. Zo kan natuurlijk ‘Not Enough Time’ met Emma Hewitt en ‘Sign Of The Times’ gewoon niet ontbreken. De cd wordt afgesloten door ‘City Nights’ en daarmee is het einde verhaal voor de diepe trance sounds. Op naar de warme zwoele house!

Zwingen met Hardwell
De heerlijke zomerse house klanken komen meteen al de huiskamer in als je de cd aanzet. The One’ van Funkerman is een goed voorbeeld wat ons nog te wachten staat. Namelijk nog drie keer een track van F-man. Zo komen namelijk ‘Abstrack #1’ en ‘The Joker’ ook nog voorbij in deze remix. ‘The Joker’ bevat wat samples van ‘Don’t Laugh’ van Josh Wink welke meteen een feest der herkenning zijn en dan ook prima in deze track past. Terwijl ‘Amnesia’ van Dean Newton zeer positief uit de mix springt, laat Hardwell wel even twee fouten zijn mix in glippen. ‘Let Yourself’van Kid Massive is een van de twee misstappen. De track is rommelig en we hebben allemaal wel betere producties van Kid Massive gehoord. Zonde, want de mix zat net in een lekker tempo en wordt bijna eigenlijk verknald door onder andere deze track. Na het heerlijke nummer ‘ Display’ van Hardwell zelf wordt het feestje afgesloten met ‘ Sticky Tape’ van Patrick Plaice en Frank Ellrich. Met deze heerlijk diep en techy club sound nemen wij afscheid van Privilege Ibiza 2009.

Zwoel or not?
Zowel de tranceliefhebbers als housefanaten komen met deze cd ruimschoots aan de beurt. Al is de mix van Cosmic Gate stukken beter dan die van Hardwell. Die laat namelijk een flink aantal steken vallen met zijn mix met het uitzoeken van zijn tracks voor deze mix. Vooral de eerste van de twee schijfjes laat je duidelijk het Privilege gevoel horen. Dus op dat gebied is de cd goed geslaagd. Verder is het niet een superspannende of speciale cd. Leuk voor de club Privilege gangers of fans maar zeker niet speciaal genoeg voor de gewone dance liefhebber. Drie sterren dus als je het ons vraagt.

Tracklist
Disc 1
1. Kris O'Neil - Those Mornings (Original Vocal Mix)
2. Kimito Lopez - There's No Such Thing As Mermaids
3. Moonbeam - Lacula
4. Alex O'Rion - Fragile Goods
5. DJ Observer & Daniel Heatcliff - Fake Call
6. Smart Apes featuring Kate Miles - Smile (Original Mix)
7. Tempo Giusto - Tick Tock
8. Cosmic Gate featuring Emma Hewitt - Not Enough Time (Andy Duguid Remix)
9. Marcello Marchitto - The Progress
10. Mark Norman - Coffee Break
11. Cosmic Gate - Sign Of The Times (Markus Schulz Remix)
12. Wippenberg - Chakalaka
13. Virtual Vault - Boundary
14. Daniel Wanrooy - City Nights

Disc 2
1. Funkerman featuring I-Fan - The One (2009 Re-Edit)
2. Russel G - Every Which Way
3. F-Man - Abstrack #1
4. R.O.N.N. & Thice Santoro - What?
5. Ad Brown - Smoke
6. F.L.G & F-Man - The Joker
7. Jordy Lishious - 1UP
8. Kid Massive - Let Youself (NTFO Mix)
9. Whelan & Di Scala vs. Oliver Lang - Virgil
10. Dean Newton - Amnesia
11. Patrick Plaice - Falling Out (Tech Dub)
12. Hardwell - Display
13. Many More - Viagra (F.L.G. Remix)
14. Patrick Plaice & Frank Allrich - Sticky Tape
15. Virtual Vault - Definition


Label: Blackhole recordings Releasedatum:juni 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.