Boek: David Fontana - De geheime taal van dromen

Patrick (maduropa)
Je hebt weer eens zo'n droom gehad waarin de meest vreemde dingen gebeurden, bij het ontwaken weet je nog hoe het ging, maar al snel verdwijnt de inhoud als sneeuw voor de zon. Hoe goed je je ook inspant, de flarden vervagen steeds meer en van datgene wat overblijft kun je al helemaal geen chocola maken. Het begon bijvoorbeeld in je oude klas van de basisschool, al snel was je met de hele klas in je ouderlijke huis en ga je met de fiets naar de vakantiebestemming, pas als je daar aangekomen bent, merk je dat je, hoe klassiek, geen kleren meer aanhebt. Nu wil je toch meer weten van je dromen; je wilt er van leren, begrijpen wat ze betekenen, of ze gewoon beter onthouden. Hoe doe je zoiets? Het begint met het boek De geheime taal van dromen, geschreven door David Fontana.

David Fontana is een gerenommeerd psycholoog en op dit moment is hij hoogleraar in transpersoonlijke psychologie aan de John Moores universiteit in Engeland. De psychologie is uiteraard enorm breed, maar dat is ook duidelijk besteed aan David Fontana. Naast boeken over psychologie, timemanagement en psychologie voor op de werkvloer, schreef hij ook de nodige boeken over meditatie, religie, spiritualiteit en zelfs Tarot. De boeken zijn intussen in 25 talen uitgegeven over de gehele wereld.

Het boek De geheime taal van dromen valt meteen op. Het is een rijk geïllustreerde paperback met een 'velours' bloemenreliëf. Het boek is opgedeeld in zes grote hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk, de inleiding in de dromenwereld, krijgt de lezer een eerste les plus de eerste dromenworkshop. Deze dromenworkshops zijn een belangrijk onderdeel van het boek. Hierin wordt namelijk een droom voorgelegd waarna uiteraard de uitleg volgt. Het tweede hoofdstuk van het boek helpt je met het makkelijker onthouden van je dromen. De droomsymbolen staan centraal in het derde hoofdstuk. De droomlogica is normaal ver te zoeken in een droom, toch vind je die terug in het vierde hoofdstuk. Hoofdstuk vijf behandelt een aantal standaard droomelementen zoals angst, relaties en uiteraard seks en begeerte. Heb je dit allemaal overleefd, dan is er een zesde en laatste hoofdstuk. Dit heet 'Dieper in de dromenwereld' en gaat dieper in op de spirituele kanten van dromen. Dit laatste hoofdstuk is mogelijk slechts geschikt voor de vergevorderde dromer, maar om daar te kunnen komen zijn de eerdere hoofdstukken dan ook bedoeld. Met de duidelijke uitleg en de vele tekeningen is dit absoluut een prettig boek voor diegene die zich graag meer wil verdiepen in de wereld achter dromen.


Uitgever: The house of books ISBN: 9789044322941 Pagina's: 176
Waardering:

Kijk voor meer boeken in Boeken.