CD: Supreme Beings of Leisure - 11i

Chantal (rocha01)
Sinds 1998 is Supreme Beings of Leisure al een feit. De band is een doorstart van singer/songwriter Geri Soriano-Lightwood en Ramin Sakurai. Het duo is al die jaren vooral in Amerika bekend, Nederland maakt nauwelijks kennis met SBoL. Wie weet komt daar met het nieuwe album 11i wel verandering in. Het genre dat de band met dit album bestrijkt, lounge-dance-electronica-triphop-stijl, kan zich op dit moment verheugen op redelijk wat aanhang. Als er dus een tijd is om ook in ons land naam te maken met deze stijl dan is dat nu.

Kick-off
Het album komt je kamer in met 'The Light' en die binnenkomer mag er meteen wezen. Het brengt je kamer in een andere sfeer en pakt je meteen vast. Grijpt je hand om je mee door deze cd te nemen. Na deze opener belééf je 'The World' - een heerlijke loungesong die, zoals eerder al gezegd, je met een prettige sfeer omgeeft. Het leven om je heen lijkt weg te vagen en het enige dat er nog bestaat is de muziek en het mooie stemgeluid van Geri begeleidt door de aantrekkelijke beats van Ramin; een gouden combinatie. Dat het niet alleen maar relaxende lounge is wat de klok slaat, bewijst het nummer 'Mirror', het is beduidend ruiger qua stijl. Dit zorgt voor een lekkere afwisseling, alleen maar loungen is ook zowat.


Supreme Beings of Leisure


Good is goed
De vijfde track op de cd is 'Good' en die is goeeeeddddd. Zeker aan te merken als één van de toppers van het album. Maar absoluut hoogtepunt is toch wel 'Angelhead'. Als er één nummer is dat het kan maken in dit land, dan is het deze song wel. Het geheel van de cd is lekker afwisselend en een hele prettige ervaring. Zowel als achtergrond als ook op de voorgrond als je even helemaal op de muziek wilt concentreren is 11i gewoon een toppertje. De kans is dan ook best groot dat SBoL met dit album meer voet aan de vloer gaat krijgen in ons koude kikkerlandje. Verdienen doen ze het zeker.




Label: Ryko Releasedatum: 28 februari 2008 Waardering: