CD: Nick Lowe - At my age

Chantal (rocha01)

Nick Lowe? Persoonlijk had ik er nog nooit van gehoord en met een volledig open visie zette ik de CD op. Wat ik kon verwachten was mij in het geheel niet duidelijk. Ik werd dan ook best wel verrast door de nummers. Het eerste wat in me opkwam was eigenlijk meteen: typisch Amerikaans - in de zin van het 'linedance-gevoel'. Dit was een verrassende wending omdat de CD toch vooral in de media werd weggezet als popmuziek. Deze verrassing was echter heel erg welkom en maakte dat de CD toch opviel.

Op leeftijd
De titel van het album geeft het eigenlijk al aan; At my age. Nick Lowe is al 'een wat oudere' artiest (bijna 60) die zich staande probeert te houden tussen al het jonge grut dat zich op de muziek stort. De man weet dit echter behoorlijk goed te doen, zeker met dit album. Het is een heerlijke CD, zowel voor op de achtergrond als om wat intensiever te beluisteren. De klanken van Lowe zijn hier en daar weemoedig en zouden op een emotioneel moment een traan kunnen laten vallen bij de luisteraar. Dat is wat een song zou moeten kunnen als je het mij vraagt; emoties losmaken. Lowe voldoet aan deze wens van mij als luisteraar.


Thema
Het hoofdthema in de meeste van zijn nummers is toch steeds weer 'liefde'. Een dankbaar thema, waar menig mens zich mee verbonden voelt. Het maakt dat deze CD een liefdevol geschenk zou kunnen zijn aan je geliefde... ik raad aan het te doen. Geef er een fles wijn bij en een uitnodiging voor avondje romatisch samen op de bank... je hebt geheid een heerlijke avond.




Label: Proper Records Releasedatum: 4 april 2007 Waardering:


Tracklist:
1. A better man
2. Long limbed girl
3. I trained her to love me
4. The club
5. Hope for us all
6. People change
7. The man in love
8. Love's got a lot of answers
9. Rome wasn't built in a day
10. Not too long ago
11. The other side of the coin
12. Feel again


Meer weten over Nick Lowe? Surf naar http://www.nicklowe.net/