CD: Luca - Sick Of Love

Harry (Dinosaur_Sr)
Bij de eerste tonen schreeuwde ik 'Halleluhjah', alsmede nog wat andere krachttermen. Ik vermoedde de terugkeer van God op aarde, en zeg nou zelf: dat komt toch allen op Amerikaanse kabel-tv elke dag voor, live en in slow-motion. God is in dit verband de bijnaam van The Pixies. De rest van het album Sick Of Love van Luca klonk echter toch enigzins anders. Op basis van het restant van het album concludeer ik dat God nog altijd ergens op een landgoed tussen de wolkjes resideert.


Nick Luca is een singer-songwriter en multi-instrumentalist uit Tuscon, Arizona. Een stoffige woenstijnstad, muzikaal vooral bekend om Giant Sand en Calexio. Niet toevallig was Luca muzikant op tours van deze bands, maar zat ook aan de knoppen in de studio bij opnames van Giant Sand en Calexio.

Sick Of Love is een beetje rommelig album. Veel stijlen door elkaar, een euvel waar duizendpoten als Luca wel vaker last van hebben. Helaas mist daardoor focus en diepgang. Kiezen voor een vast stijl had waarschijnlijk meer effect geresorteerd. Nu is het een rock-americana-jazz-powerpop-album, met alle subvariaties daarbinnen. Het is daardoor geen album, maar een verzameling van songs.

Geen slechte songs, dat mag je ook verwachten van iemand met de antecedenten van Luca, maar het geheel van losse songs levert geen meerwaarde. In de aanhef misbruikte ik godslasterlijk het openingsnummer, niet geheel toevallig 'Sick Of Love' genoemd. Een meesterlijke powerpop niemendalletje. Bijna gemaakt voor de radio. 'Love Me Too' is een melancholisch warm liedje, dat me heel erg aan een andere artiest doet denken (Semi-Sonic?), direct opgevolgd door 'Loosin' Ground', wat slaat als tang op varken.

Dat is het probleem van dit album: Luca is een kameleon, die telkens van artiestenhuid verandert. Sick Of Love hangt als los zand aan elkaar, ondanks dat het vakkundig gemaakte liedjes zijn. Sick Of Love mist samenhang en sfeer. De titelsong steekt er echter ver bovenuit.


Label: India Records/Funzalo Records Releasedatum: 26 januari 2007
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!