Boek: John Case - Krijgsdans

Cindy
Mike Burke is een man die niets meer te verliezen heeft. Sinds de dood van zijn vrouw leeft hij in in constante mineur, wat versterkt wordt door zijn verdrietige schoonvader, op wiens kantoor hij werkt.
Op een dag wordt Burke benaderd door een man die voor korte tijd een onderneming wil registreren bij het bedrijf van zijn schoonvader. Aangezien het bedrijf dit wel vaker doet, stelt Burke niet veel vragen en regelt de nodige papieren.

De man in kwestie, Jack Wilson, blijkt later niet alleen een briljant wetenschapper te zijn, maar ook een recent vrijgelaten crimineel. In de gevangenis is hij in aanraking gekomen met een lid van Al-Qaida, die Wilson gevraagd heeft een grote klus voor hem te doen. Maar voordat deze klus is afgelopen worden belangrijke figuren uit het netwerk opgepakt, waardoor Wilson zijn kans schoon ziet om te verdwijnen met niet alleen zijn deel van de buit, maar ook die van de andere leden. Met zijn genialiteit en zijn zojuist verkregen geld bouwt Wilson een ingenieus wapen om af te rekenen met de mensen die hem achter de tralies hebben gezet. Maar daar wil hij het niet bij laten: Wilson gelooft in een profetie van de Paiute Indianen, die voorspelt dat de aarde een nieuwe huid zal krijgen die alle blanken zal begraven.
Wanneer de regering er achter komt dat Wilson contact heeft gehad met Mike Burke, sluiten zij het kantoor van diens schoonvader. Burke laat dit niet op zich zitten en besluit achter Wilson aan te gaan, waarbij hij op angstaanjagende ontdekkingen stuit...

Veel, heel veel informatie komt er op je af in deze thriller, wat je in het begin misschien wat terug doet deinzen. Maar als je doorleest wordt je inzet beloond met een spannend verhaal, sterke karakters en helaas een ietwat flauwe, maar toch onverwachte ontknoping. Informatie over de Servisch-Amerikaanse uitvinder en onderzoeker Tesla en wisselstroom zijn knap in het verhaal verweven, zonder dat het een opdreuning van feiten wordt.
Kort gezegd is Krijgsdans een spannend, goed opgebouwd boek dat daarnaast ook nog je natuurkunde-kennis bijspijkert.

John Case is het pseudoniem van het Amerikaanse schrijversechtpaar Jim and Carolyn Hougan. Samen schreven zij onder andere de bestsellers De achtste dag, Het Jericho-plan en De Jezidi-tombe. Op de officiële website is meer informatie over het tweetal te vinden.


Uitgever: De Boekerij ISBN: 902 254 3714 Pagina's: 350
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!