Boek: Jayne Baxton - Hoe vang ik een vent?

Tanja (FEE_sT)
Als alleenstaande moeder vult Ally haar leven met haar kinderen, werk en vriendinnen. Haar leven gaat zijn gangetje en ze heeft haar draai na haar scheiding al een beetje gevonden. Toch doet haar scheiding haar nog verdriet, en heeft ze ook nog geen nieuwe partner. Niet dat ze daarnaar op zoek is, maar als een bevriende journaliste dan haar hulp inschakelt komt haar drukke leven nog meer op zijn kop te staan.




Ally zit in de marmelades. Op zichzelf totaal niet boeiend maar zeker wel zo handig als je in het regenachtige Engeland om een gespreksonderwerp verlegen zit. En Ally moet gesprekken aangaan. Vriendin Mel werkt bij een tijdschrift en heeft een relatiegoeroe ontdekt. Deze moet natuurlijk uitgebreid gemeten worden, en daarom schakelt Mel Ally in. Ally moet namelijk maar eens aan de man.

Mannen genoeg op deze wereld, maar meestal zijn ze getrouwd, samenwonend, homo, vreemd of psychotisch. Zie maar eens een normale man te vinden en die dan ook nog te houden. Sterker nog, weet maar eens een man aan te spreken die misschien niet homo, vreemd of psychotisch is en daarbij nog eens single, het liefst nog knap en met een gevulde portemonnee, zonder een flater te slaan. Zonder jezelf zo voor gek te zetten dat je het liefst tot in de diepste kern van deze aardbol wil zakken. Aan Ally de taak.

In eerste instantie is Ally natuurlijk niet enthousiast. De goeroe maakt namelijk gebruik van iets te veel management. Zakelijke acties om een vent aan de haak te slaan? Jazeker, en wel Planning, Product, Packaging, Prospecting, Promotie, Plaats, Props en Persevereance, oftewel de 8 P's. Natuurlijk moet er dan vanalles mis gaan en dat gebeurt dus ook.

Ergens doet dit boek aan Bridget Jones denken, al is de vergelijking totaal ongepast. Ally is geen Bridget en zeker niet zo'n stuntel. Daarnaast vechten er niet twee mannen om haar, en vecht zij niet om twee mannen. Ally is weer een staaltje apart.

Ook al is dit het zoveelste boek uit het dozijn, het is zeker wel erg grappig. Benijd je Ally in het begin nog, ongeveer op de helft van het boek zal de jaloezie je zeker wel vergaan. Het lachen echter niet. Voor een simpele ontspanning is dit zeker een leuk boek. Helaas mist het nogal diepzinnigheid.



Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein ISBN: 90 325 1036 3 Pagina's: 343
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!