Party Review: FFWD Dance Parade 2003

Angel (Angelic1)
Het beloofde een mooie dag te worden. In de auto op weg naar Rotterdam wist de nieuwslezer mij te vertellen dat het 28 graden en zonnig zou worden. Door de voorruit van mijn auto naar boven kijkend, zag ik echter alleen een grijze massa. Zou het nog wat worden vandaag?

Aangekomen bij Club Las Palmas zat de sfeer er in ieder geval goed in. Een enkeling had wat moeite met op gang komen op dit 'vroege' uur (het was half 11). Maar iedereen was vrolijk en had er zin in. De Las Palmas t-shirts gingen aan, de laatste make-upjes werden opgebracht en uitgesmeerd en daarna vertrokken we rond half 12 naar de truck. Daar bleek dat de Dance Parade nog een record op zijn naam zou hebben; het zou de langste Dance Parade ooit worden. Zelfs langer dan de Love Parade in Berlijn.


De Las Palmas Crew klimt op de wagen


Op de eerste truck hadden de dansers een draadloze koptelefoon op waarmee alleen zij het geluid dat de dj produceerde, konden horen. Stel je voor dat alle wagens dat zouden doen. Dan zou de Dance Parade maar saai worden. Of wil je een half miljoen feestgangers met een koptelefoon op laten lopen?

Gelukkig brak rond een uur of één het zonnetje door en werd het een stralende en uiteindelijk hete dag. Vooral als de wagen weer eens stil stond in de volle zon droop het zweet over je hele lichaam naar beneden en werd dansen soms een kwelling. Maar die-hards als we zijn, gingen we vrolijk verder en hoopten snel weer door te rijden om een stuk schaduw te pakken.


Het Leger des Geils was ook aanwezig


Onderweg moesten we helaas afscheid nemen van de truck van Michel de Hey. Pech onderweg. Het overkomt iedereen wel eens maar een kapotte truck tijdens de grootste Danceparade van Europa is toch wel iets opmerkelijks. Ter hoogte van de Erasmusbrug hield de truck, waarop hij aan het draaien was, er spontaan mee op. Voor Michel zat er weinig anders op dan stoppen met draaien en zijn truck weg te laten slepen door de Rotterdamse hulpdiensten.


De brug kon het dansgeweld niet aan


De karavaan trok dit jaar voor de eerste keer over de Erasmusbrug. Van tevoren liet de organisatie al weten dat de brug zou swingen. Dat dit wel heel heftig zou zijn, had niemand voorspeld. Na de eerste wagens moesten de dj's van de volgende wagens op last van de politie het geluid uitzetten. Nog voor we met de Las Palmas truck de brug op reden, kwam de security melden dat het geluid uit moest. Terwijl de sfeer er net zo lekker in zat. Geluidloos gingen we dus de brug over. De harde beats zouden een te groot risico opleveren voor de constructie van de brug. Daarna ging het geluid weer vol aan en werd er op Katendrecht nog even vrolijk verder gefeest, waarna onze wagen achter de graansilo tot stilstand kwam. Daarna was er nog de mogelijkheid om op het eindfeest verder te feesten met o.a. de DJ's Michel de Hey, Remy en Dana. Wij togen echter naar Club Las Palmas, die die avond ook open zou zijn voor een gezellige after-Dance Parade party.

Achteraf bleek deze Dance Parade met zo'n 450.000 bezoekers de drukste Dance Parade tot op heden. Volgend jaar op naar het half miljoen dan maar?

Kijk op de volgende pagina's voor een fotoverslag van de Dance Parade Meer foto's van de Dance Parade en discussies zijn te vinden op het forum op Babes & Hunks en Uitgaan & Vije Tijd.