De Sims 4 Weerwolven

We mochten als vampier door het leven in de Sims 4, nu is het dan eindelijk tijd voor die harige beesten: weerwolven. Er zijn al andere vreemde levensvormen in De Sims 4 te vinden: de buitenaardse wezens en zeemeerminnen zijn een beetje lafjes, maar magiërs en vampiers waren leuker om mee te spelen. De Sims 4 Weerwolven valt gelukkig met gemak in de laatste categorie.

Allereerst is Creëer-een-Sim voor weerwolven flink uitgebreid als je de gamepack hebt geïnstalleerd. Je kunt naast het normale uiterlijke van je sim ook zijn harige vorm aanpassen. Er zijn veel opties om het uiterlijk van de wolvenvorm van een sim aan te passen: niet alleen de kleur en het patroon op zijn vacht, maar ook gelaatstrekken zoals hun neus en tanden. De vacht kun je zelf tekenen met kleuren, penselen, stempels en stencils om het nog opvallender eruit te laten zien.

De Sims 4 Weerwolven (Foto: Electronic Arts)

Als je klaar bent met het vormen van je weerwolf kun je beginnen met De Sims 4 Weerwolven. Een wolf is de ander niet in de De Sims 4 Weerwolven. Abilities ontgrendel je tijdens het spelen door verdiende skillpoints te besteden of door bepaalde doelen te voltooien. De eerste paar vaardigheden in de skilltree helpen je vooral aan handigere manieren om aan je basisbehoeften van je sim te voldoen, zoals overal op de grond kunnen slapen en in het wild op voedsel kunnen jagen. Maar de latere abilities openen uniekere mogelijkheden om je weerwolf op te laten groeien. Als je de sterkste en snelste weerwolf wil worden, kun je een compleet monster maken. Als je meer geïnteresseerd bent in het veranderen van niet-weerwolf-Sims door te babbelen in plaats van meteen te bijten is dat ook mogelijk.

Ook de nieuwe soort traits zorgen ervoor dat de weerwolven niet allemaal hetzelfde spelen. Dit zijn in wezen eigenschappen, die je Sim meer persoonlijkheid geven, afhankelijk van hun acties. Iemand kan een gevoelig gehoor hebben, wat best lastig is als ie moet gaan huilen naar de volle maan. Maar je kunt ook wroeging hebben over je daden.

De Sims 4 Weerwolven (Foto: Electronic Arts)

Een weerwolf kan altijd transformeren, met de juiste skill ontgrendeld. Dan heb je wel controle over je sim. Elke weerwolf heeft ook een Fury-meter, en wanneer die vol raakt, begint er een ongecontroleerde transformatie, waarbij je sim moeite heeft zich te beheersen. Je sim slaat dus op hol en richt verwoesting aan en maakt iedereen om hen heen bang. Mocht je dat in je eigen huis meemaken dan kan het zijn dat je een nieuwe keuken moet kopen.

De volle maan zal deze Fury-meter natuurlijk versterken. Hier zien we nu eens duidelijk dat de maancyclus aanwezig is in het basisspel maar nu met De Sims 4 Weerwolven beïnvloedt het je sim wel overduidelijk. Maar Fury kan ook worden verhoogd door regelmatige interacties en bepaalde emoties, afhankelijk van de specifieke skills die je hebt, traits en voorkeuren van een Sim. Hier worden dus verschillende systemen gecombineerd om ervoor te zorgen dat twee verschillend gemaakte weerwolven compleet anders spelen.

De Sims 4 Weerwolven levert er ook Moonwood Mill bij, een nieuwe omgeving die er speciaal voor is gemaakt je nieuwe weerwolf uit te proberen. Je mag natuurlijk overal gaan wonen in De Sims 4 regio’s, maar specifieke NPC’s en verhalen voor je weerwolf zijn er in deze omgeving te vinden. Zo is er de vijandige en teruggetrokken weerwolf genaamd Greg en zijn er ook twee rivaliserende weerwolvenroedels waar je sim zich bij kan aansluiten en daarna kan promoveren in de rangorde van de roedel.

De Sims 4 Weerwolven heeft genoeg content om je wolf bezig te houden, en het is ook eens leuk om een tweede keer met een compleet andere wolf te spelen. Als ik dan toch moet zeuren: Moonwood Mill zou wat meer kavels mogen hebben. De Sims 4 Weerwolven is uit voor Windows, MacOS, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Xbox Series X|S.