Planet Coaster: Vintage & World's Fair bundel

Pretparken, ik ben er gek op. Ik was dus vorig jaar erg blij met Planet Coaster die naar console kwam, zodat ik ondanks alle lockdowns en ellende nog in ieder geval in een virtueel een pretpark kon rondlopen. Nu komen de makers met de bundel ‘Vintage & World’s Fair’, waardoor je nog meer thema’s in je park kwijt kunt.

Met het Vintage-pack kun je een park bouwen zoals ze er uit zagen in de jaren vijftig. Je krijgt er twee achtbanen bij, een houten baan en een bobslee. Er zijn ook andere attracties, zoals een grote draaiende ton, waarin iedereen zich mag voelen alsof ie in een centrifuge zit. Natuurlijk zijn er ook gebouwen en scenery in die stijl, om je park wel in de juiste stijl aan te kleden. Te denken valt aan kauwgombal- en popcornmachines. Ook is er een mechanisch hoofd van een waarzegger dat je toekomst voorspelt. De trapeze-act en een blues-bandje maken het Vintage-pakket af.

World’s Fair is meer internationaal gericht. Je kunt bijvoorbeeld allerlei eetstalletjes met sushi uit Japan of bratwurst uit Duitsland neer zetten. En anders is een Amerikaanse diner of een Mexicaan ook een optie. Met twee nieuwe achtbanen, een nieuwe attractie en zo’n 350 scenery items heb je genoeg om je park aan te kleden. De Polarity is toegevoegd om het je bezoekers makkelijk te maken. Het is een nieuw Maglev-achtig transportsysteem zodat bezoekers snel door je park kunnen reizen. Door Vintage en World’s Fair te combineren heb ik Disney’s Epcot kunnen namaken, een park waar ik zelf goede herinneringen aan heb.

Deze twee packs zijn een leuke toevoeging aan Planet Coaster. Natuurlijk mogen er altijd meer items in, maar in de basis heb je al veel items in deze twee packs, waardoor je de thema’s uitgebreid in je park kunt gebruiken. Het enige waar ik een probleem mee heb is de prijs. De bundel kost 13 euro. Los zijn ze tien euro per stuk. Als je dan bedenkt dat deze uitbreidingen jaren terug voor pc zijn gemaakt, is het wel een gevalletje dubbel cashen. De basisgame kost 45 euro en dan vind ik de verhouding tussen de prijs van de game en een pack of bundel scheef. Planet Coaster Console Edition is uit op Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4 en PlayStation 5.