Blu-ray: Yesterday

Romantische komedies zijn er in alle vormen en maten. De laatste jaren wordt men steeds origineler in het zoeken van een uitgangspunt. Een bizar concept wat vroeger niet zou misstaan in een aflevering van Star Trek is ineens het uitgangspunt van een grote romantische film als Yesterday.

Jack wordt op een dag wakker en ontdekt dat hij de enige is die de tracks van The Beatles nog kent. Er zit niks anders op dan de gitaar op te pakken en de liedjes aan het publiek te laten horen. De kracht van de liedjes blijft bewaard dus Jack verandert langzaam in een superster. Maar is er in deze wereld nog wel plek voor Ellie, zijn jeugdvriendin die eigenlijk al jaren meer dan slechts een vriendin hoort te zijn?

Yesterday Jack

Gekenmerkt door typische Britse humor en de losse hand van regisseur Danny Boyle levert men met Yesterday een lekkere, frisse romantische komedie af. De chemie tussen hoofdrolspelers Himesh Patel en Lily James spat letterlijk van het scherm. Voeg hier een heerlijk sausje muziek in de vorm van legendarische tracks van The Beatles aan toe en je hebt een kleine twee uur uitstekend vermaak. Opvallend aan deze film is de uitgebreide bijrol van Ed Sheeran die, na zijn cameo in Game of Thrones, weer een poging doet om op het witte doek te verschijnen. Zijn 'awkward' manier van acteren past perfect in deze film. Is hij echt zo of is het zijn rol? Ook moet de korte bijrol van Kate McKinnon worden aangestipt die iedere scène steelt waarin ze verschijnt.

Yesterday gitaarromantiek

De film is voorzien van een Dolby Atmos of Dolby Digital Plus audiotrack die onontbeerlijk is bij de muziek in deze film. Om bij de extra's te komen moet je even zoeken, want om de één of andere reden blijft Universal ervoor kiezen om de menu's van hun blu-ray's onnodig complex te maken met enkel icoontjes. Bij deze een vriendelijk verzoek om gewoon woorden als Play, Set-Up en Special Features te gebruiken in plaats van een sterretje voor de extra's. Nadat ik de extra's gevonden had kon ik nog lange tijd doorkijken. Een alternatieve opening en alternatief einde vallen het meest op, maar zoveel wijken deze momenten ook weet niet af. Ook staan er een paar live sessies van acteur Himesh Patel in Abbey Road op waar je lekker op kan wegdromen. Het geheel wordt afgerond met een aantal promotionele featurettes die meer als reclame werken dan werkelijk informatie geven over het maken van de film.

De film is heerlijk! De bonus is alleen voor zij die dit echt nodig achten. Ken je een fan van The Beatles die naast een LP-speler ook nog een blu-ray speler heeft? Aanraden!