Blu-ray: Us

Na het succes van Get Out staat Jordan Peele inmiddels bekend als de meester van de horror. Zijn unieke stijl kenmerkt zich door een angstaanjagend, absurd verhaal om te zetten in een herkenbare situatie waardoor de beklemmende sfeer je bij de lurven pakt. Hij mixt dit met een maatschappijkritische boodschap waardoor je een film hebt die zowel door critici als filmkijkers wordt gewaardeerd.

Zo is het ook met Us. Een vrolijk, jong gezin gaat er even lekker tussenuit. Er is een mooi huisje geregeld, de spullen zijn gepakt en niks staat ze meer tegen om er een leuk uitje van te maken. Maar al snel slaat het noodlot toe. Ze worden bedreigd door vier figuren die wel erg veel weg hebben van dit gezin. Moeder Adelaide, gespeeld door Lupita Nyong'o laat al snel doorschemeren dat ze er mogelijk meer vanaf weet. Maar dit helpt ze niet als de vier figuren binnen weten te dringen.

Us creepy

De film zet met een intrigerende openingsscène al direct een beklemmende sfeer neer. Na wat luchtig vakantievertier wordt dit weer snel opgepakt en de film laat je niet meer los. Er zijn voldoende onverwachte wendingen waardoor de film nooit saai wordt. Vooral Nyong'o maakt veel indruk in haar performance. Ze weet een toon neer te zetten die me oprecht de bibbers bezorgde. Natuurlijk bevat de film een dubbele boodschap en triggert de film je tijdens het kijken om hierover na te denken.

Us scary face

De extra's op deze blu-ray gaan daar dieper op in. Zo moet gezegd worden dat de film een groot aantal featurettes bevat die ook allemaal interessant zijn als je meer over de film wilt weten. Ditmaal geen promotioneel reclamepraatje maar echte achtergrondinformatie over de totstandkoming van de film. Dit wordt aangevuld met een aantal Deleted Scenes en afgerond met een Gag Reel om er weer een vrolijke boel van te maken. Video maar vooral audio maken indruk. Een hele verzorgde uitgave!

Als je Get Out te gek vond, moet je Us zeker zien. De blu-ray is een goede keuze hiervoor gezien het vele bonusmateriaal wat de kijkervaring echt kan verbeteren.