Hitman: The Complete First Season

We gaan aan de slag als Agent 47, de dodelijkste huurmoordenaar ter wereld. IO Interactive en Square Enix begonnen vorig jaar met de nieuwe Hitman uit te geven in verschillende episodes. Deze zes episodes zijn nu uitgebracht als een bundel en kreeg de naam Hitman: The Complete First Season. Kunnen deze episodes de smaak van Hitman: Absolution wegspoelen?

Hitman

Het grootste probleem dat de meeste mensen hadden met het laatste deel was de manier waarop het spel lineair was opgebouwd. De ontwikkelaar heeft dat uit het raam gegooid en er weer een open wereld van gemaakt, iets dat het spel daadwerkelijk beter maakt. Iedere episode is een verhaal op zich. De opzet is zo gemaakt dat iedere episode heel veel replay-waarde heeft. Nou was dit een goed iets toen de episodes los uitkwamen, maar nu je ze allemaal compleet hebt zal je merken dat je dit minder snel doet omdat je snel door wil naar de volgende.

Hitman

Iedere episode brengt je naar een andere plek. De plaatsen waarin jij mag gaan proberen om je missies te voltoooien zijn: Parijs, Sapienza, Marrakesh, Bangkok, Colorado en Hokkaido. Allen hebben iets unieks te bieden en de omgevingen zien er schitterend uit. Het enige dat echt vreselijk is zijn de laadtijden, maar dit probleem schijnt niet aanwezig te zijn op pc. De sfeer in de steden is echt geweldig gedaan en geeft je het gevoel dat je ook echt de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wil. Het achterliggende verhaal is soms een beetje onduidelijk. Vooral in de complete edition is het soms niet helemaal duidelijk wat ze bedoelen. Het is geen samenhangend geheel.

Hitman

Doordat het weer open levels zijn worden er verschillende mogelijkheden gegeven om je doelwit te vinden en er dichtbij te komen. Zo kun je bepaalde gesprekken afluisteren om je voor te doen als iemand anders en daardoor op plekken komen waar je normaal niet kunt komen. Het grote voordeel hiervan is dat de episodes herspeelbaar blijven omdat je iedere keer de missie op een andere manier kunt gaan doen. De gesprekken die je opvangt tijdens het rondwandelen en je verkleden als iemand anders kunnen je al snel een heel eind op weg helpen. Dit zorgt ervoor dat je goed moet opletten als je door de omgeving heen gaat. Overal kan iets nuttigs zijn om jou te helpen je dichter bij jouw doel te brengen.

Daarnaast is er ook nog live content. Dit is opgedeeld in vier verschillende dingen. Elusive Targets, zijn contracten die maar voor een bepaalde tijd beschikbaar zijn. Escalation mode laat de moeilijkheid van normale missies stijgen met de tijd. Ook werkt de community mee door contracts mode en als laatste de live challenges.

Hitman

Hitman - The Complete First Season is een geweldige game, dat was al duidelijk toen de episodes vorig jaar uitkwamen. In het begin was ik vrij sceptisch tegenover de losse episodes, maar nu snap ik de keuze wel. De vrijheid en de mogelijkheid om een bepaalde missie op meerdere manieren tot een goed einde te brengen geven een leuke twist aan het geheel. De omgevingen zijn chaotisch en zitten vol met verschillende NPC’s die jou zouden kunnen helpen tijdens de missie. Minpunten zijn er ook. De lange laadtijden zijn soms zo frustrerend dat ik geen zin meer had om te spelen, maar zoals ik al eerder zei hebben pc-gamers hier schijnbaar geen last van. Daarnaast hadden ze meer moeten doen met het grotere geheel qua verhaal. Het voelt niet compleet op deze manier. Al met al is Hitman - The Complete First Season een leuke ervaring en mensen die van de oude Hitman-games konden genieten moeten ook deze proberen. Het gevoel van voldoening bij het halen van een missie is geweldig in dit spel met de prachtige omgevingen.

Pluspunten
Minpunten
  • Hoge replay-waarde
  • Je moet overal opletten
  • Lokaties zijn prachtig
  • Verhaal
  • Laadtijden
Gespeeld op PlayStation 4. Ook verkrijgbaar voor Xbox One en pc.