CD: Witchery - In His Infernal Majesty's Service

Witchery is een Zweedse band die al meer dan twintig jaar garant staat voor woest beukende blackened thrash metal. Zo'n zes jaar na hun vorige plaat Witchkrieg slaan de mannen weer ongenadig hard toe en ligt sinds de afgelopen maand hun nieuwe plaat In His Infernal Majesty's Service bij de betere platenboeren.

Witchery - In His Infernal Majesty's Service

In His Infernal Majesty's Service is het zesde studioalbum van de band die in 1997 voortkwam uit de occult black metal band Satanic Slaughter. Met (voormalige) bandleden van onder meer Arch Enemy, Mercyful Fate en The Haunted kunnen we dan ook gerust spreken van een supergroep. Sinds hun vorige plaat heeft de band de nodige bezettingswisselingen meegemaakt. Zo komen we van de oorspronkelijke line-up van Witchery alleen nog maar de gitaristen Patrik Jensen en Peter Corpse en bassist Sharlee D’Angelo tegen op deze nieuwe schijf. Zanger Emperor Magus Caligula moest vanwege gehoorproblemen afhaken en zijn plaats werd overgenomen door Angus Norder (Nekrokraft), terwijl drummer Chris Barkensjö (Lik) de stokjes heeft overgenomen van Martin Axenrot (Opeth, Bloodbath).

Voor de opnames van In His Infernal Majesty's Service dook de band de Dug Out Studio in Uppsala in om aldaar met de ervaren producer Daniel Bergstrand een elftal explosieve brokken metal op de gevoelige band vast te leggen. Bergstrand werkte eerder met bands als Behemoth, In Flames en Dark Funeral en weet dus als geen ander hoe een duister stuk thrash metal hoort te klinken. Net als ongeveer elke andere thrash metal band op deze planeet ontkomen we bij Witchery ook niet aan de invloed van de grootmeesters Slayer, maar de Zweden weten daar dan wel weer een eigen draai aan te geven.

Witchery
Witchery

Al vanaf de eerste tonen van 'Lavey-athan' weet de band onder de huid van de luisteraar te kruipen om daar na zo'n kleine veertig minuten weer vandaan te komen. Waar veel metalbands het kennelijk een trend vinden om langdradige nummers te maken blijft Witchery het genre trouw met composities die hooguit 4 minuten duren. Met In His Infernal Majesty's Service heeft de band gewoon een godvergeten fijn album afgeleverd die bij liefhebbers van oldschool blackened thrash metal zeker in de smaak zal vallen.