DVD: Arrow (seizoen 1-3)

Terwijl de hele wereld de ogen gericht heeft op het gedeelde universum van de films van DC, heeft DC op TV inmiddels het befaamde Marvel-universum voorbijgestreeft. Met de uiterst succesvolle series Arrow en The Flash (en het binnenkort te verschijnen Legends of Tomorrow) staat er op TV een gedeeld universum wat bij een groot publiek uiterst succesvol is. Warner Bros brengt deze kerst een collectie van de eerste drie seizoenen van Arrow op DVD, zodat je in de donkere dagen heerlijk kan bijkijken wat je de afgelopen jaar hebt gemist of herkijken waar je reeds van genoot.

Arrow draait om miljonairszoon Oliver Queens die na jaren te hebben doorgebracht op een onbewoond eiland eindelijk wordt gevonden. Bij terugkomst lijkt Oliver voor de buitenwereld nog dezelfde persoon, maar in het geheim is hij teruggekomen met een missie. Hij wil het onrecht wat zijn stad, Starling City, is aangedaan terugdraaien en neemt hiervoor de identiteit van de 'The Hood' aan. Dit doet hij niet al te lang alleen en al snel voert hij team Arrow aan. Zowel het heden als het verleden lopen in elkaar over, net zoals de flashbacks van Oliver op het eiland.

Arrow

Als je het eerste seizoen van Arrow bekijkt is het niet heel moeilijk om te bedenken waarom deze serie zo'n succes is geworden. De eerste afleveringen bieden een gezonde mix van main stream en 'geek-stuff'. De serie zit vol met easter eggs die naar de comics wijzen wat leuk is voor de fans. Maar de personages (en dan vooral de neverpersonages) zijn identificeerbaar voor een groter publiek wat het succes van de serie kan verklaren. Uiteraard zijn de crossovers hierin uitermate belangrijk. De personages van deze serie komen regelmatig bij The Flash op bezoek en vice versa.

De serie heeft ook zijn mindere punten. Zo zijn er ook hier onuitstaanbare personages! Laat ik maar beginnen bij zuster Thea Queen. Simpel gezegd: een vermoeiend personage dat zeker in het begin alleen maar in de weg loopt. Daarnaast heb je ook Laurel Lance. De ergernis is hier wat minder en neemt af, maar haar groei in de serie gaat iets te langzaam. Gelukkig maken Oliver en uiteraard John Diggle een hoop goed. Tevens is het 2e seizoen in deze serie uitmuntend goed. De serie gaat dieper in op de mythologie en er komen bekende personages als Ra's al Ghul, Black Canary en The Atom. En vergeet de League of Assasins niet! 

Arrow and Flash

In deze box zijn 69 afleveringen verzameld over 15 discs. Dat zijn een boel schijfjes met een boel content. De individuele seizoenen zijn netjes verzameld in losse cases. Aan de binnenzijde van deze seizoensboxen is duidelijk te zien welke afleveringen op welke schijf staan. Uiteraard heeft ieder seizoen ook een aantal leuke bonus features. Buiten de obligate gag reels en deleted scenes biedt ieder seizoen een aantal leuke featurettes. Zo wordt in seizoen 1 gesproken over de totstandkoming van de serie en alles wat daarbij hoort. Ook is ieder jaar te zien hoe de serie op bezoek gaat bij San Diego Comic Con en de populaireit die cast en crew hier krijgen. 

Al met al is dit een prima set voor onder de kerstboom om even flink te bingen en up-to-speed te komen met de belevenissen van Team Arrow!