South Park (Seizoen 17)

South Park, iedereen kent het en heeft het wel eens gezien. Grotendeels omdat het vaak het enige alternatief is voor de vaak bijzonder slechte Nederlandse televisie op het tijdstip dat South Park uitgezonden wordt, of gewoon omdat het ook al bijna achttien jaar op de buis is. In die achttien jaar hebben Matt Stone en Trey Parker niet stil gezeten. Zij weten elke keer weer een puik seizoen af te leveren, en dat al voor de zeventiende keer op rij.

Deze keer zijn onder meer Game of Thrones, Kanye West (opnieuw), The Hobbit en MineCraft aan de beurt. En ook in dit seizoen zit er weer een langere episode verhaallijn, zoals we dat al eerder zagen bij Pandemic in seizoen 12. Deze keer draait deze langere verhaallijn om Black Friday, de vrijdag na Thanksgiving wanneer alle Amerikanen vrij zijn en massaal naar de winkels trekken. Voeg hier wat Game of Thrones aan toe en je vult er zo een paar afleveringen South Park mee. De Black Friday-trilogie is het hoogtepunt van het seizoen.

En wat is uiteindelijk de kracht van South Park? Dat is de actualiteit gebruiken om absurditeit uit te kunnen drukken. Vaak zit er namelijk wel een boodschap achter een aflevering, hoewel gebracht op een South Park-manier. Wat South Park ook erg graag doet, is het soms absurde gedrag van Amerikanen laten zien, dit seizoen onder andere in de vorm van de parodiëring van de Stand Your Ground-wet in Florida. Hiermee houdt de serie de eigen kijkers nog wel eens een spiegel voor.

De DVD-box is opgedeeld in 2 delen, en dus ook 2 discs. Op elk schijfje zijn vijf afleveringen te vinden, die apart of allemaal achter elkaar gekeken kunnen worden. Voor elke aflevering is Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Extra's:

- (00:04:54) Deleted Scenes: een aantal verwijderde scenes. Zelfs in een korte South Park aflevering moet dus geknipt worden. Wat volgt is een aantal nog niet vertoonde hilarische momenten. Te vinden op disc 1.

- Audio commentaar van Matt Stone en Trey Parker bij elke episode. Dit is een geval van er van houden of het haten, want het brengt de kijker wel uit de aflevering.

South Park zal nog wel even op de buis blijven. Het achttiende seizoen is inmiddels weer begonnen en de kijkcijfers van elke aflevering blijven stabiel en hoog. Uiteindelijk is er altijd iets om een parodie op te maken, of altijd een beroemd persoon om belachelijk te maken. Met deze DVD-box haalt de kijker weer een mooi staaltje van dat alles in huis.