Boek: 6-13 A Friday The 13th Movie Trivia Book

In welk jaar werd Jason Voorhees geboren? In welk jaar verdronk de gemaskerde moordenaar in Crystal Lake? Wat is de naam van zijn zusje? Al deze en nog veel meer andere triviavragen rondom de succesvolle horrorfilmreeks Friday the 13th kom je tegen in het fraaie boekwerk 6-13 A Friday The 13th Movie Trivia Book.

6-13 A Friday The 13th Movie Trivia Book

Friday the 13th was een baanbrekende film met een indrukwekkende hoeveelheid vervolgfilms. Elke horrorliefhebbende filmfan van over de veertig heeft op zijn minst wel eens gehoord van de onstervelijke seriemoordenaar met zijn hockeymasker die op de meest creatieve manieren allerlei jongeren over de kling joeg. Vooral de eerste delen uit de reeks mogen toch zeker tot de betere slasherfilms van de late zeventiger en vroege tachtiger jaren worden gerekend.

Schrijver Gene DeRosa is een groot fan van de films sinds hij in 1981 als 9-jarige voor het eerst kennis mocht maken met Friday the 13th. Daarnaast is hij ook een groot liefhebber van trivia vragen en zo ontstond het idee voor een trivia vragenboek rondom het thema Friday the 13th. Afgelopen 13 juni was het precies 68 jaar geleden dat het personage Jason Voorhees werd geboren en zodoende leek het DeRosa wel een goed idee om 6-13 A Friday The 13th Movie Trivia Book daar naar te vernoemen. Daarbij was het op die dag ook nog eens volle maan, iets wat op zich al vrij zeldzaam is op een vrijdag de 13e.

Naast een dikke 600 vragen bevat het boek ook allerlei wetenswaardigheden rondom de franchise. Zo treffen we een complete lijst aan van alle door Jason gepleegde moorden in de filmreeks, waarbij ook nog eens uitgelegd wordt op welke manier de moordenaar met het hockeymasker toesloeg. Ook is er een overzicht te vinden van de diverse vergeefse pogingen om Jason dood te krijgen. Zelfs Freddy Krueger wist de misvormde seriemoordenaar van Crystal Lake niet tegen te houden.

Na Crystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13th van Peter Bracke en The Making of Friday the 13th : The Legend of Camp Blood van David Grove is ook 6-13 A Friday The 13th Movie Trivia Book zwaar verplichte kost voor fans van de betere moderne horrorklassiekers. Daarbij kent het boek ook nog eens een mooi voorwoord van de hand van Ari Lehman, de allereerste acteur die in de huid van Jason Voorhees mocht kruipen. Mocht je lokale boekenwinkel het boek niet in huis hebben, dan kun je altijd even contact opnemen met de auteur via Twitter.