Het Regent Gehaktballen 2

De wetenschapper Flint Lockwood is terug in het tweede deel van deze smaakvolle animatiefilm. Het Regent Gehaktballen 2 gaat verder waar het eerste deel stopte, namelijk op het eiland waar Flint en zijn vrienden vertoeven. Verwacht veel kleurrijk voedsel met handjes en voetjes, lachende oogjes en een hechte vriendengroep die voor elkaar door het vuur gaat.

De inleiding legt beknopt uit wat er in het eerste deel gebeurde en zoals bij elke kinderfilm zit het tempo er goed in. Flints grote idool, Chester V, is een wetenschapper die een bedrijf heeft opgericht genaamd Live Corp. Chester V neemt wetenschappers aan om voor hem uitvindingen te bedenken die de wereld zouden moeten veranderen. De enthousiaste en gemotiveerde Flint springt een gat in de lucht als Chester V hem vraagt om ook voor Live Corp te komen werken. Via zeer geavanceerde vervoersmiddelen komt Flint terecht in het grote lab waar je door de hokjes de hokjes niet meer ziet. Een gigantische chaos van wetenschappers is bij elkaar geraapt om voor Chester V te werken. 

gehaktballen 2
Iedere zes maanden is er een verkiezing waar ze á la Weekend Miljonairs een hele show van maken. Flint wordt, tot zijn grote teleurstelling, niet verkozen en laat de moed zakken. Het eiland waar Flint vandaan komt is vergeven met levende foodimals (dieren van voedsel), maar Chester V wil dit eiland gebruiken om zijn imperium uit te bouwen. Hij heeft daarbij de hulp van Flint nodig om de machine waaruit deze dieren komen te vernietigen. Chester bedenkt een plan om Flint ervan te overtuigen dat de dieren de aarde willen verwoesten en wint zo zijn vertrouwen.  

gehaktballen 2a

Eenmaal op het eiland merken Flints vrienden dat Chester V meer eigenbelang koestert bij het uitroeien van de dieren dan dat hij het collectieve goed in acht neemt. Flint is verblind omdat hij nu eindelijk van belang kan zijn voor zijn grote idool en gaat op pad om de machine te zoeken.  

gehaktballen 2bOf deze animatiefilm leuker is in het Engels dan Nederlands is moeilijk te zeggen. Het grootste verschil zit natuurlijk in de woordspelingen. De foodimals hebben leuke namen meegekregen. Zo heb je een flamango, watermelophant, hippotatomus, shrimpanzee, mosquitoast en een bananostrich leven in dit kleurrijke oerwoud van donutbomen, stroopmoerassen en marshmellowmeren. De dieren zijn leuk gemaakt en de personages zijn aardig, maar als animatieliefhebber is deze film geen echte aanrader. Kinderen zullen hier veel plezier aan beleven, maar er is bij het maken van deze film weinig gedacht aan de ouders, zo lijkt het.

gehaktballen 2c