Boek: Titanenstrijd Apple vs. Google

Ben jij een Applefanboy of juist een Android freak? Op een Windows Phone en een paar andere kleine os'jes na bepalen deze twee giganten het landschap voor mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Daarnaast gaan ze ook de strijd aan in de rechtbank, toch waren deze twee tech giganten ooit de beste vrienden. Hoe het zo gekomen is met deze haat kan je lezen in Titanenstrijd Apple vs. Google van Fred Vogelstein.

Ondanks zijn Nederlands klinkende naam is Fred Vogelstein een Amerikaanse journalist. Hij schrijft al zes jaar voor Wired Magazine over alles wat maar met computertechnologie te maken heeft.

Titanenstrijd vertelt niet alleen het verhaal over hoe de haat ontstond tussen Apple en Google maar met name hoe de eerste iPhone en Android versies tot stand kwamen. Minimaal de helft van het boek gaan op aan deze verhalen. Verder komen hun moeilijkheden met de Mobiele providers in de VS uitgebreid aan de beurt en de opvolgers van deze producten. Als laatste komen de veranderingen in het media landschap in beeld. Dus die van krantentijdschriften en kabelmaatschappijen naar YouTube, Facebook, Netflix en andere diensten.

Een boek als dit kan natuurlijk eindigen als een doodsaaie opsomming van feiten zonder dat er ook maar enig leven inzit. Vogelstein heeft echter een uitstekend boek geschreven dat zelfs voor niet techheads aantrekkelijk zal zijn. Doordat het geen officieel door Apple of Google goedgekeurd boek is komen er helaas maar weinig echte topmannen aan bod. De techneuten die aan de projecten gewerkt hebben zorgen echter voor weetjes en nieuwe dingen die net dat unieke tintje aan dit boek weten te geven.

Al met al is dit een heel fijn en leesbaar boek dat iedereen die een beetje interesse heeft in deze strijd der giganten zou moeten lezen.