New Kids Seizoen 1 & 2

Het was in 2007 dat we voor het eerst kennismaakten met de New Kids, die zichzelf toen nog New Kids on the Block noemden. Inmiddels zijn we zes jaar verder en is er eindelijk een dvd met de eerste twee seizoenen van de legendarische serie, die voorheen alleen maar via het internet te bekijken waren.

New Kids logo

Als je New Kids alleen maar kent van de speelfilms is het wel even wennen met deze dvd. Het zijn korte sketches van gemiddeld drie minuten waarin de meest vreemde dingen gebeuren. Zo zien we onder meer een tweetal yuppen waarvan eentje een stoeptegel in zijn gezicht gesmeten krijgt, duikt er een mafkees op die constant 'Kiekeboe' roept en zien we hoe Sinterklaas samen met een stel Zwarte Pieten een auto slopen. Welkom in de wereld van de asociale hangjongeren Richard Batsbak (Huub Smit), Rikkert Biemans (Wesley van Gaalen), Gerrie van Boven (Tim Haars), Barrie Butsers (Flip van der Kuil),  Robbie Schuurmans (Steffen Haars) en Danny (Peter Vernhout).

New Kids 01

Op de dvd valt te kiezen tussen seizoen 1, seizoen 2 en een behoorlijke lading bonusmateriaal. Seizoen 1 bestaat uit de afleveringen Stoeptegel, Kiekeboe!, Zwembad, Een Lentedag, Een Mooie Auto, Konijn op de Weg, Bij de Dokter, Dominostenen en Kan ik Hangen? In seizoen 2 zien we Tuinkabouter, Magnetron, Kutgesprek, Lekker Nummertje, Schatkaart, Dat Was Grappig en Agenten op Skates voorbij komen. De korte filmpjes doen wel wat denken aan een combinatie van Monthy Python (And Now For Something Completely Different) en JackAss, maar dan nog net wat platter en asocialer. Dat de serie goed aansloeg blijkt wel uit het feit dat de afleveringen op het FlabberTV-kanaal op YouTube in totaal meer dan 10 miljoen keer werden bekeken.

New Kids bonus

Extra's:

Naast de twee complete seizoenen van de serie kent de dvd een behoorlijke hoeveelheid bonusmateriaal:

Making Of (25.06 min)
Een uitgebreide blik achter de schermen van de populaire serie.

New Kids 02

Bloopers (06.07 min)
Bij het opnemen van een komische serie gaat nog wel eens wat mis. Van de mooiste blunders is een leuke compilatie gemaakt.

URBNN Interview (06.00 min)
In het voorjaar van 2008 probeerden de makers van URBNN een interview te houden met de mannen van New Kids. Van het interview komt niet veel terecht maar de mannen krijgen wel mot met een stel passerende allochtonen.

Global Waming Special TMF (03.44 min)
Korte special in dezelfde stijl als de eerste twee seizoenen van de New Kids-serie.

New Kids 03

Karakters Introductie (02.11 min)
Richard Batsbak stelt ons voor aan de hoofdrolspelers van New Kids.

Deleted Scene: Zwembad Rennen (00.59 min)
Deleted Scene: Scooter Hangen (01.16 min)
Een tweetal fragmenten die de uiteindelijke montage niet zouden halen. Gelukkig bleven ze bewaard voor de dvd.

Videoclips:
The Opposites ft. Dio & Willie Wartaal - Dom, Lomp & Famous
The Opposites ft. Sef - Me Nikes
Youssef & Kamal - New Kids Diss

50 Cent New Kids promo (00.12 min)

Conclusie: Een leuke en behoorlijk complete kennismaking met de vroege jaren van New Kids. Het valt te hopen dat men het derde seizoen van New Kids ook nog eens op dvd uit gaat brengen. Broodje Bakpao erbij en gaan met die banaan!