Film: The Tourist

De rollen voor The Tourist waren niet zo gemakkelijk gevuld. Oorspronkelijk zou Lasse Hallström (Dear John) de film regisseren, maar door een overvolle agenda moest hij plaatsmaken voor Bharat Nalluri (The Crow: Salvation). Vervolgens vertrok hij om onbekende redenen en werd de uiteindelijke regisseur Florian Henckel von Donnersmarck (Das Leben der Anderen) gekozen. Ook voor de hoofdrollen werd lang gewisseld. Voor de rol van Frank werd eerst Tom Cruise geselecteerd, maar hij moest vervolgens plaatsmaken voor Sam Worthington. Uiteindelijk werd het Johnny Depp. 

In The Tourist is Frank Taylor (Johnny Depp) de toerist uit de titel. Hij is een Amerikaan die in Europa zijn rust probeert te vinden. Maar als hij verstrikt raakt in een web van samenzweringen en leugens van Elise (Angelina Jolie), is van rust geen sprake meer. Elise blijkt namelijk een Interpol-agent te zijn en is op het spoor van een crimineel met wie ze een liefdesrelatie heeft gehad.
 
De nominatie van deze film voor meerdere Golden Globes gaf bij veel mensen wat verbazing in Amerika. Daar kreeg de film namelijk nogal wat kritiek en kon het de verwachting niet waarmaken. De kritiek is gedeeltelijk terecht. De locatie van de film (Venetië) is werkelijk prachtig, waardoor er vaak mooie scènes zijn door de grachten. Daarnaast speelt Angelina een goede rol als de mysterieuze Elise Ward. Weliswaar is de acteerprestatie van Johnny Depp niet zo overtuigend als zijn tegenspeelster, toch is het niet storend tijdens de film.
 
Toch is het terecht dat de Amerikanen verbaasd reageerden op de nominatie. De film is namelijk geen topper geworden. De, toch wel goede, actiescènes worden helaas te vaak afgewisseld door matige dialogen tussen Depp en Jolie. Het tempo van de film wordt compleet onderuit gehaald en laat je niet op het puntje van je stoel zitten. Ook het einde is veel te ver gezocht en is een grote anti-climax. 

 

 
The Tourist is een leuke film geworden voor tussendoor, maar zal je niet lang bijblijven. Ondanks dat de scènes mooi gefilmd zijn en Jolie een goede rol neerzet, is het nogal een tegenvaller. De actiescènes die erin zitten, zijn goed te noemen, maar worden helaas te snel afgewisseld door een matige dialoog tussen Depp en Jolie. Ook is het einde veel te vergezocht. Helaas, het had een erg goede film kunnen worden, maar de uitwerking valt tegen.