CD: Hardcore To The Bone XII

"I'm Hardcore To The Bone" is een zinnetje uit één van de populairste hardcoretracks ooit gemaakt. Het is ook de titel van een meer dan succesvolle reeks verzamel-cd's. Inmiddels zijn Neophyte en Panic aanbeland bij het twaalfde deel van Hardcore To The Bone!


"Your dreams fulfilled, you're rocking with best!". Cd één begint meteen goed met deze track van de Masters of Ceremony. Neophyte en Panic knallen er meteen op los, waardoor de beats je om de oren vliegen. Naast een aantal wat oudere tracks van onder anderen Evil Activities, Promo en Art Of Fighters & Endymion komt er ook heel wat nieuw materiaal voorbij. 'Lost In Dreams (Weapon X remix)' van Mike NRG, het Q-Base Anthem van 2008, 'Murder You' van Prolaxx en de nieuwe G-Town Madness & The Viper, 'Let It Bump' worden vakkundig aan elkaar gemixt. Meer dan lekker is 'Imperial', het resultaat van een samenwerking tussen Tha Playah en Evil Activities. Ook de afsluiter van de cd mag er zijn: de Mad Dog remix van 'Broken Chain'. De rauwe kicks in combinatie met de vocals en de melodie vormen een keihard geheel. Probeer daar maar eens bij stil te blijven zitten...


Het tweede schijfje gaat op dezelfde voet verder als waar de eerste geëindigd was. Ook hier worden al wat bekendere platen afgewisseld met recente tracks. Zo zijn de twee melodieuze nieuwe tracks van Na-Goyah wederom om in te lijsten. Ook de remix van Nexes van het Project Hardcore Anthem dat Evil Activities & The Viper enkele jaren geleden produceerden is meer dan geslaagd. Datzelfde geldt voor de David Max Rebuilt van 'Hardcore Taking Over'. Het origineel is niet overtroffen, maar een lekkere partytrack is het zeker wel geworden. Tegen het einde gaat het gaspedaal tot op de bodem. Het geweldige 'Dirt' van de Masters Of Ceremony en 'Gas Met Die Zooi (Tha Playah remix)' van het Denekamps Gespuis leiden naar de ultieme climax van de cd: 'Great Succes!' van Neophyte & Tha Playah. Niemand minder dan Borat luidt de cd op een snoeihard tempo uit.

Ook het twaalfde deel van Hardcore To The Bone is weer een geslaagde compilatie en laat horen waarom deze reeks zo succesvol is. Neophyte en Panic geven een prima overzicht van tracks die de laatste maanden gereleased zijn. Op het mixwerk valt niks aan te merken, maar dat zal geen verrassing zijn bij dj's die al zo lang actief zijn.


Label: Mid-Town Releasedatum: 17 november 2008
Waardering: