CD: Various - Hardcore4life

Hardcore4life is het motto van veel hardcore-liefhebbers. Geen wonder dus dat B2S het gebruikt als naam voor een groot feest en een bijbehorende cd-compilatie. In navolging van Paul Elstak en The Viper mochten hardcore-legende Nosferatu en de Italiaanse Meccano Twins invulling geven aan het tweede album uit deze serie.


CD 1: Mixed By Nosferatu

Nosferatu laat er geen gras over groeien: met 'Elbow Deep' van SPL gaat het gas er meteen flink op. Dat 'Nossie' meer kan dan plaatjes draaien laat hij horen met zijn 'The Flames Of Your Righteous Anger'. Na even goed opgewarmd te zijn met deze twee wat duistere beukplaten is het tijd voor een aaneenschakeling van recente producties van onder andere Angerfist, DJ D en Neophyte & Tha Playah. Endymion, die hun platen releasen bij hetzelfde label als Nosferatu (Enzyme Records), horen we maar liefst drie keer terug. Naast de remix die Tommyknocker van hun track 'Payback' gemaakt heeft zijn er ook nog twee samenwerkingen met Evil Activities op deze cd terug te vinden. Hiervan springt 'To Claim The Future' er bovenuit. Het schreeuwerige Endymion gecombineerd met Evil Activities' stijl van produceren levert een floorfiller van formaat op.


'No Prada' van Day-Mar, één van de weinige vrouwelijke artiesten in dit genre, zorgt voor een verrassende overgang op de cd. Van mainstream floorfillers naar een behoorlijk rauwe track; Het is naar mijn idee niet echt een geslaagd idee. Op disc 2 was dit nummer beter tot zijn recht gekomen. Gelukkig horen we al snel de stem van Ome Henk die de remix van 'Gas Met Die Zooi' van Denekamps Gespuis inluidt. Op het einde van de cd wordt het tempo nog even flink opgevoerd. Noisekick's 'Hij Loopt Rondjes' laat de BPM-teller uitslaan naar 215 beats per minuut. Terreur-in-je-eur voor de echte die-hards. Tja, je moet er van houden…

CD 2: Mixed By Meccano Twins

Welgeteld vier seconden duurt het voordat de eerste kicks uit de speakers komen knallen. Ook de Meccano Twins gooien meteen alle remmen los. Het duo mixt in een vlot tempo door en je wordt verwend met een spervuur aan lekkere platen. Ze staan bekend om hun mix van mainstream met darkcore en dat horen we op dit album dan ook terug. Natuurlijk horen we een aantal van hun eigen producties, maar ook tracks van Enzyme X, Headbanger en Amnesys komen voorbij.


Hoogtepunt van dit schijfje is 'Enemy' van Na-Goyah. Een melodieuze track, ondersteund met harde kicks en een break die je kippenvel bezorgd. Dat wordt weer gevolgd door een knallende climax. Een goede reden om je volumeknop even helemaal open te draaien! Ook Promo's remix van het gouwe ouwe 'XTC Love' van Buzz Fuzz is er eentje om in te lijsten. Een meer dan geslaagde remake! Ter afsluiting schroeven ook de Meccano Twins het tempo nog wat op en wordt er met 'Power Surge' van Enzyme X een waardig eind gemaakt aan deze prima mix.

Hardcore 4 life?

Nosferatu en de Meccano Twins zorgen voor twee prima gemixte cd’s die je weer volledig op de hoogte brengen van wat de hardcore op dit moment te bieden heeft. De schijfjes luisteren lekker weg dankzij het vlotte mixwerk van de heren. Deze compilatie laat horen dat hardcore anno 2008 nog steeds leeft, dus de simpele conclusie die we kunnen trekken is: hardcore 4 life!


Label: Mid-Town Records Datum: 27 juni 2008
Waardering: