Concert: Goose in Tivoli

Half februari begon voor de Chinezen het jaar van het varken. Voor liefhebbers van Vlaamse muziek wordt 2007 het jaar van de gans. Afgelopen jaar leverde de Kortrijkse band Goose al het vuurwerk van het spektakel dat zou gaan via de CD Bring It On. Dit jaar wordt het knallen in het live circuit. Amsterdam is 22 februari overwonnen en 1 maart deden de Belgen Tivoli de Helling aan om hun vuurwerk af te steken. Ook Pinkpop zal later dit jaar nog verblijd worden met deze vloedgolf aan synthrock!



Goose won in 2002 de Humo Rock Rally en zoals het schijnbaar de winnaars betaamt, is het uitbrengen van een debuutalbum na het winnen van de Rally een tijdrovend karwei. Maar geduld is een schone zaak en het resultaat mag er wezen. Gestaafd op het geluid van Soulwax, Infadels, LCD Soundsystem en Kraftwerk bouwen de heren een waar feest in het sfeervolle zaaltje. Ze werden bijgestaan door Matik in het voorprogramma, ook al het voorafje van de Infadels afgelopen jaar in Tivoli en tevens winnaar van de Beste Dance Act bij de uitreiking van de Gouden Kabouter Awards, doe ze dat maar eens na! Maar even zonder dollen, Matik opereert met dezelfde instrumenten als Goose en produceert dancemuziek die goed bij een Goose-avond paste, maar het miste het vuur van de hoofdact.


De vier Vlamingen openden hun korte set van ongeveer vijftig minuten met Black Gloves en dit nummer werd al snel opgevolgd door British Mode en Bring It On. Stuk voor stuk feest-anthems waarmee je comateuze bejaarden uit hun toestand kan bevrijden en aardbevingen kan opwekken. Stevige riffs worden afgewisseld met botergeile synths waar de intensiteit en passie vanaf druipt. Vooral de diepe, hypnotiserende bass-synths in Bring It On werken als een drug op het publiek, dat dan ook helemaal uit zijn dak gaat. Een kort maar zeer krachtig optreden waar de vonken vanaf vlogen!