DVD: Superman Returns, 2 disc Special Edition.

Met veel bombarie kwam dit jaar eindelijk een vervolg op de succesvolle Superman films uit de jaren tachtig. Veel werd er over geschreven en gepraat, extra edities van "The Daily Planet" waren overal te vinden, en discussies en forums werden gevuld over de film. Niet alleen FOK! besteedde aandacht aan de bioscoophit en Superman zelf, maar ook de andere media kwamen met hun visie over de film. Nu, na terug te zijn gekeerd op het witte doek, is Superman ook terug op dvd. Een special edition met twee discs, waardoor we naast de film ook kunnen genieten van The making of, en nog veel meer.




Het moge bekend zijn, Clark Kent en zijn alter ego keren na 20 jaar terug op het witte doek. Voor het gemak tellen de films III en IV niet mee, en is het vijf jaar geleden dat Superman op zoek ging naar zijn 'roots'. Nu is hij nu weer terug in de stad Metropolis. Hij ontdekt dat de wereld prima zonder hem verder is gegaan, getuige het Pulitzer-winnend stuk van Lois Lane, "Why the world doesn't need Superman". Intussen is ze verloofd met Richard White, en heeft ze een zoontje van vijf jaar. Omdat tegenover iedere superheld ook een superschurk moet staan, is ook Lex Luthor weer van de partij.


Subheader


Naast de film in perfecte beeldkwaliteit met 5.1 Dolby Digital geluid, zit er een tweede dvd bij met prachtige extra's. Naast de trailers, deleted scènes en bloopers, vind je de documentaire "Requiem voor Krypton: Het maken van Superman Returns", welke zeer compleet is. In ruim twee uur krijg je een uitgebreid overzicht van alle onderdelen binnen de film, waaronder de totstandkoming van het verhaal en veel behind the scenes-materiaal. In het stuk "Jor-El weer tot leven brengen" laten ze zien hoe ze met behulp van computer-techniek de stem van Marlon Brando het gezicht konden geven in de film.


Jor-El


De ontvangst van de film was enorm wisselend. Zowel applaus als boegeroep was te horen over de film. Als excuus valt dan te melden dat de film ook geldt als een brug tussen de eerste twee Supermanfilms en een heel nieuwe reeks films. De uitgave op dvd geeft de film weer een nieuwe kans. Helaas net te laat in de winkels voor Sinterklaas, maar ruim op tijd voor de kerstman ligt deze dubbel-dvd in de schappen. Met name de extra's op de dvd zorgen ervoor dat deze editie vier sterren krijgt. Superman is terug en hoe. Het is nu alleen wachten wanneer de volgende films uitkomen.


Label: Warner Bros Releasedatum: 6 december 2006 Kijkwijzer: Waardering:



Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!