Evenement: Q-BASE 2006

Alleen voor de èchte party-liefhebbers; maar liefst 16 uur lang duurde afgelopen weekend Q-BASE, het hard-dance festival van Q-dance dat plaatsvond op een oude legerbasis in Weeze, Duitsland. Met een enorme line-up kon 's middags, 's avonds en gedurende de hele nacht los worden gegaan op onder andere hardstyle, hardcore, techno en op allerlei muziekstromingen van diverse labels.


Dat niet iedereen het volhoudt om 16 uur lang te feesten, bleek toen om 16.00 de poorten open gingen en de eerste bezoekers naar binnen mochten. Dat waren er namelijk niet zo heel erg veel, de eerste paar uur bleef het zelfs vrij rustig op het Q-BASE terrein. Vooral de bunkers en kleine (ammo) loodsen bleven leeg, alleen de hangar (main stage) en open air stage konden de hele middag op aardig wat belangstelling rekenen. Eigenlijk niet zo vreemd, want The Beholder stond heerlijke early hardstyle te draaien terwijl Art of Fighters keiharde bas over het hele terrein liet schallen. Het weer had in ieder geval niet beter kunnen zijn: de zon scheen volop.

Gedurende het begin van de avond bleven de bezoekers rustig binnenstromen en werd het langzaam drukker op de oude legerbasis. Dit zag je wederom echter vooral eerst bij de grotere areas (open air en de hangar), maar hoe later het werd, hoe drukker het ook op andere plaatsen werd. Pas vanaf ongeveer 21.00 mocht het lekker druk worden genoemd. Op dat moment speelde de relatief onbekende Melanie Di Tria een thuiswedstrijd: de Duitse zette een geweldige early hardstyle-set neer, zodat Technoboy daar op voort kon borduren. Die draaide steeds wat harder, en toen om middernacht werd omgeschakeld naar het nachtprogramma kon het feest pas echt beginnen.


Met de komst van het nachtprogramma veranderden de muziekstijlen wat, en draaiden de grootste namen in de verschillende areas. Om te beginnen luidde DJ Luna de start van het hardstyle programma in, dat dat in de smaak viel bij het publiek was duidelijk. Toch waren er over het hele festival een hoop stilstaande mensen te zien, maar wellicht had dat ook te maken met het feit dat het feest wel erg lang duurde. Hoe dan ook, er was meer dan genoeg te zien en te horen, zo draaide Luna tegelijk met The Prophet en was het kiezen tussen Tatanka en DJ Isaac. The Prophet draaide toen ook nog es in de derde bunker: je kunt je voorstellen dat Q-BASE ook heel veel lopen betekende.

Qua faciliteiten waren de zaken op Q-BASE grotendeels goed geregeld. Dat zag je vooral rond etenstijd aan het begin van de avond, en aan het eind van de avond toen het gros van het publiek aankwam en naar binnen wilde. De binnenkomst verliep prima, en toen vooral de hangar echt flink vol zat was te merken dat er voor iedereen redelijk makkelijk drinken te halen was en dat er genoeg wc's beschikbaar waren. Er waren wel wat problemen met de stroom. Zo deden veel pin-automaten het (tijdelijk?) niet en viel in de derde bunker de stroom een paar keer uit. Erg jammer voor Zany en Pavo, die bij opkomst lieten merken er zin in te hebben maar tegengewerkt werden door de problemen met de stroomvoorziening. Het moet een troost zijn geweest dat het tijdens hun optreden zo druk was, dat er ook buiten de bunker een hoop mensen stonden.


Hoewel ik zelf nog graag naar Promo, Bass-D & King Matthew en Alpha2 had gewild, was het na al die uren ook wel mooi geweest. Met gezonde tegenzin en met een tevreden gevoel verliet ik het festivalterrein, want Q-BASE 2006 mag over het geheel absoluut een prima feest worden genoemd.


Organisator: Q-dance Datum:09-09-2006 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!