Bordspel: CSI: Crime Scene Investigation, het bordspel

Liefhebbers van politieseries zullen de tv-serie Crime Scene Investigation (CSI) op RTL 4 zeker wel kennen. Het speurwerk van de forensische detectives van het CSI-team - geleid door captain Grissom - wordt in de serie op de voet gevolgd. Het team is werkzaam in Las Vegas en maakt lange dagen en nachten om uiteenlopende moordzaken op te lossen. Met veel geduld worden alle verschillende sporen onderzocht die door daders achtergelaten zijn. Het team maakt regelmatig overuren om gecompliceerde puzzels op te lossen. Gewapend met de meest moderne technieken en jarenlange ervaring gaan de detectives keer op keer op pad en bewijzen ze justitie, slachtoffers en familieleden daarmee steeds weer een dankbare dienst.


Je bent in het spel een lid het CSI-team en lost, hoe kan het ook anders, moorden op. Aan de hand van verschillende aanwijzingen probeer je met twee tot vier spelers een moord op te lossen. Uitgangspunt is hierbij sporenonderzoek: een vingerafdruk, een gebitsafdruk, haren en nagels, geen misdaad is perfect! Aan jou de taak om aan de hand van dergelijke aanwijzingen een arrestatiebevel uit te schrijven.

Het spel draait om een moordverhaal in combinatie met zogenaamde bewijskaarten. Na het lezen van het verhaal en de introductie van de verdachten ga je het bord rond en probeer je zo snel mogelijk bij de zeven afdelingen op het bord de bewijskaarten te lezen. Iedere bewijskaart is een puzzelstukje, alhoewel er ook bewijskaarten zijn die je op een dwaalspoor brengen. Het spel kent hierbij drie niveaus: als je alle zeven kaarten van niveau een gelezen hebt, dan begin je opnieuw op niveau twee. Als je op niveau drie aanbeland bent dan mag je op ieder moment de misdaad proberen op te lossen. Dit doe je door naar Grissoms kantoor (het middenvak) te gaan en een arrestatiebevel te overhandigen. De naam van de verdachte en middel, motief en gelegenheid moeten hierop vermeld staan. Klopt alles? Dan heb je gewonnen!