Film: Kill Bill vol 2

Een film van Quentin Tarantino herken je uit duizenden. Ik heb voor het zien van Kill Bill vol. 2 nog even naar deel 1 gekeken, en ik zag het: dit is Tarantino. Tegelijkertijd kon ik niet vinden waar ik het aan zag. En dat vind ik knap.

Quentin Tarantino heeft in het verleden al naam gemaakt met succesvolle films. Pulp Fiction kent iedereen, Reservoir Dogs is net zo’n klassieker en Jackie Brown zal menigeen niet onbekend in de oren klinken. In de toekomst zal in vergelijkbare teksten als deze, Kill Bill in dezelfde adem worden genoemd. Deel 1 was al een pracht van een film, maar je miste wel wat: het einde. Met dit concluderende deel is de boel afgerond en kun je met een gerust hart zeggen dat Tarantino zijn naam hoog heeft gehouden.

De film bevat wederom een stijlvolle mix van een boeiend verhaal, met acteurs die hun vak verstaan en een soundtrack die je extra van de film doet genieten. Ook Kill Bill is geen film waarvan het verhaal zich van a tot z afspeelt. De film is verdeeld in hoofdstukken, en die zijn niet altijd in chronologische volgorde geplaatst.