Mystery Puzzles: Hitchcock

Een puzzel met verhaal

Mystery Puzzles is een reeks puzzels waar een geheim in zit. Bij de puzzel zit een verhaal wat je inleidt op een mysterie. Na het lezen kun je de puzzel leggen aan de hand van de hints in het boek (er is geen tekening bijgeleverd) en met de ontstane afbeelding en het boek het mysterie oplossen.

Hitchcock
HitchcockWie mysterie zegt zegt Hitchcock. 'The Master of Suspense' was zijn bijnaam. Zijn films spraken zeer tot de verbeelding en waren echt spannend. Een ideaal figuur voor een mystery puzzle dus. In Mystery Puzzles: Hitchcock is een moord gepleegd, en de detective vraagt om jouw hulp. Er zijn drie verdachten met elk een Hitchcock obsessie, en het is aan jou om de schuldige te vinden.

Na het bestuderen van het verhaal is het tijd om de puzzel te leggen. Dat zal niet meevallen voor de beginner, het is een puzzel van 1000 stukjes en meet 58x74cm. Een leuk detail: de puzzel is volledig zwart/wit (Hitchcock stijl), iets wat het oplossen behoorlijk pittig maakt. Het ontbreken van een voorbeeld maakt het natuurlijk ook niet makkelijk, maar anders was er geen mysterie meer...

Conclusie

HitchcockGelukkig kon zelfs ik, als onervaren en snel geirriteerde puzzelaar, goed beginnen door de hints in het boek. En ik kom tot de conclusie dat ik puzzelen helemaal niet zo afgrijselijk vind als ik altijd heb gedacht. Het mysterie blijkt te motiveren, iets wat geen andere puzzel ooit is gelukt. Een aanrader voor de fanatieke puzzelaar, maar ook voor de geïnteresseerde beginner.







Mystery Puzzle: Alfred Hitchcock
PluspuntenMinpunten
  • Mysterie werkt motiverend
  • Schitterende puzzel
  • Net te moeilijk voor de echte beginner
  • Verhaal
    Speelbaarheid
    Levensduur
    Eindscore8
    TypeLegpuzzel, 1000 stukjes
    UitgeverUniversity Games
    Adviesprijs¤ 19,95
    WapenfeitenGenomineerd Speelgoed van het Jaar 2001

    Voor de liefhebber van dit soort puzzels is er ook een tweede deel uit de mystery puzzel serie: Titanic.