Geurtjes en kleurtjes voor de Feestdagen

Het leuke aan de feestdagen is dat veel geurtjes in een heel speciale, feestelijke verpakking zitten. De geuren van Cacharel bijvoorbeeld waaronder Anais Anais, Noa, Gloria en Nemo (voor heren) hebben hele leuke kleurige verpakkingen. De inhoud hiervan bestaat meestal uit een geurtje en een bijpassende douchegel, bodylotion of zeepje. Vooral Gloria vind ik echt een geur voor de feestdagen, heerlijk zoet en een tikje kruidig. De verpakking is mooi donkerpaars.


Ook Armani volgt dit goede voorbeeld. Alle bekende geuren, zoals Acqua di Giò, Armani Mania en Emporio Armani White, zijn verkrijgbaar in mooie rood met zilvere verpakkingen. Ook in deze verpakkingen vind je een combinatie van een geurtje en een ander product. Nieuw van Armani is de geur Sensi. Deze nieuwe vrouwengeur ruikt heerlijk, beetje zoetig naar bloemen, maar tegelijk ook stevig en mysterieus. Zeker een aanrader!


Helemaal nieuw is de geurlijn van Roberto Cavalli, een bekende Italiaanse ontwerper. Dit keer ontwierp hij geen kleding, maar een parfum. De geur is fris, met fruit en bloemen, en sensueel, met musk en amber. Als dat geen romantische kerst wordt! Naast het parfum is er ook een badlijn verkrijgbaar, bestaande uit een Bath & Shower gel, Body Lotion, Soap en Natural Deodorant Spray.


De nieuwe geur van Carolina Herrera heet Chic. Een redelijk zware geur, tikkeltje apart, maar erg lekker. Ook deze geur is met uitstek geschikt voor de lange, donkere avonden rond de feestdagen...



IKKS is al iets langer verkrijgbaar in de winkels, maar het nogmaals vermelden meer dan waard. Voor wie niks heeft met roze, paars en bloemetjes, is IKKS een uitvinding. De lijn bestaat uit zowel een mannen als een damesgeur, in een mooie sobere verpakking. Lekker fris en anders!



Givenchy heeft speciaal voor de feestdagen twee van haar geuren in een leuke geschenkverpakking gehuld. Hot Couture, een bloemig, fruitig en houtachtig parfum waarin framboos de boventoon voert, is te vinden in een mooie roze box, met daarin een eau de toilette en een bodylotion.
Eau Torride, een superfris parfum met accenten van citrusvruchten, is verkrijgbaar in een dieppaarse giftbox, waarin je een eau de toilette en een deodorant vindt.



Histoire d'Eau is de nieuwe geur van Mauboussin, met één van de meest mooie flesjes die ik ooit heb gezien. Een goudkleurige druppel, die lijkt te zweven in het flesje. Alleen daarom zou ik het geurtje zowat al gaan kopen... Geluk voor mij is dan weer dat het flesje er niet alleen erg mooi uitziet, maar dat de inhoud ook nog heerlijk ruikt. De kruiden overheersen in dit parfum, wat echter ook wat frisse fruitnoten met zich meedraagt. Mooi klassiek en bij uitstek geschikt voor speciale gelegenheden.


Nu we het toch over mooie aparte flesjes hebben...Jil Sander Sensations is er ook zo één. De geur ken je misschien al aangezien deze lijn al 2 jaar bestaat, maar sinds kort is er ook een eau de parfum van verkrijgbaar. Een lekker luxe geurtje, met hout en musk, maar ook netelbloemen en zelfs accenten van melk en granen, in een nog veel luxere verpakking. Een mooi rond flesje, gedeeltelijk van matglas, en gedeeltelijk glanzend, waarbij je even moet zoeken waar de verstuiver toch zit. Die is namelijk in het flesje verwerkt, zodat de mooie ronde vorm niet onderbroken hoeft te worden.



Misschien kende je de geur Madness, van Chopard, al. Speciaal voor de feestdagen is er nu Chopard Madness Natural Black. Zachter en nog bloemiger en vrouwelijker dan de originele geur, met o.a. accenten van zwarte peper, lychee rozen en zwarte jasmijn. Wees er wel snel bij, de geur is slechts beperkt verkrijgbaar!


Alessandro dell Acqua is een bekende ontwerper, die net als de eerder genoemde Roberto Cavalli met een geurlijn komt. "Een ontwapenende geur die je omhult als een tweede huid" zo luidt de omschrijving. En dat wil ik best geloven, als ik lees dat er bijvoorbeeld wierook, musk, koriander en rozen in zijn verwerkt. Wederom een sensuele geur, die mij erg geschikt lijkt voor de naderende feestdagen.


Christian Lacroix brengt ook 2 nieuwe geuren op de markt. Bazar, verkrijgbaar in een mannen en een vrouwenvariant. De mannengeur is transparant, fris en houtachtig en verkrijgbaar in een mooie blauwe fles. De vrouwengeur is een sensuele en stralende bloemgeur in een flitsend oranje verpakking.





De laatste geur die ik heb getest is L'or de Torrente. Beetje zoetig en bloemig, maar ook deze geur heeft een kruidige ondertoon. Leuk voor de kerst is het geparfumeerde, glinsterende poeder dat in dezelfde lijn verschenen is.



Vrijwel alle geurtjes die hierboven staan beschreven heb ik de afgelopen tijd zelf uitgetest. Wat opviel is dat veel nieuwe geuren van de fabrikanten de omschrijving "sensueel" meekrijgen, iets waar ik mezelf bij aansluit. Het zal de tijd van het jaar zijn, donkere dagen en veel feesten. Voor je een nieuw geurtje aanschaft, voor jezelf of om cadeau te geven, kan ik je aanraden eens langs een parfumerie te gaan en het een en ander te ruiken. Want al heb ik nog zo mijn best gedaan om elke geur zo goed mogelijk te beschrijven, een geur zegt toch meer dan duizend woorden.