Bulkypix op gamescom

Wout (WoutD)

Bulkypix doet bij mobiele gamers tegenwoordig allicht een belletje rinkelen. Net zoals Chillingo brengen ze games onder de meest diverse genres uit. Deze keer toonden ze ons een stereotiepe endless runner, een middelmatige platformer en een bizar gameboek. Ons bezoekje bleek niet echt de moeite te zijn.

BulkyPix

TEC 3001 – Stereotiepe endless runner

Veel valt er over TEC 3001 niet te zeggen. Net zoals Temple Run kies je één van de drie mogelijke paden en spring je over objecten of slide je eronder. Het grootste verschil met genregenoten is het gevoel van snelheid dat je deze keer effectief ervaart. Je robot beweegt zich minstens drie keer zo snel als personages in andere rengames. Verder kun je ook met twee spelers op één iPad een multiplayermodus spelen waarbij je zo snel mogelijk de finish moet zien te bereiken.

TEC 3001

TEC 3001 probeert niets nieuws, ziet er niet speciaal uit en voegt niets toe aan andere, oudere en betere games. Deze laat je beter links liggen.

Type:Rider – Middelmatige platformer

In Type:Rider ontdek je tijdens het platformen de geschiedenis van de typografie. Helvetica, Arial en zelfs Pixel passeren de revue. Achtergronden zijn steevast aangepast aan de desbetreffende typografie en collectables verschaffen je de nodige uitleg om te begrijpen hoe de verschillende lettertypes zijn ontstaan. Een interessante opzet, dat wel, alleen is het jammer dat de gameplay zelf uit de Helvetica-periode stamt.

Type:rider

Type:Rider geeft je de controle over twee balletjes. De reden hiervoor is onbekend en eigenlijk voegt het tweede balletje ook helemaal niets toe aan de gameplay. Wanneer je beweegt, doen beide objecten net hetzelfde en we zagen vooralsnog geen interessante puzzels. Spijtig, want de opzet heeft zeker potentieel.

Lone Wolf – Bizar gameboek

Lone Wolf is een remake van de gelijknamige serie die in 1984 zijn oorsprong vond. Zoals het een rasecht  gameboek betaamt, zul je ook nu je eigen pad kunnen kiezen en zo het verhaal op je eigen manier kunnen laten verlopen. In de demo krijgen we een voorproefje te zien. Alles blijkt vrij standaard te zijn, tot we een eerste vijand op ons pad tegenkomen. De combat – overigens volledig 3D - in deze game is ronduit bizar.

Lone wolf

Deels turn-based combat, deels QTE-galore, je zult even je tijd nodig hebben om precies te begrijpen hoe je een gevecht precies moet aangaan. Bij het begin van je beurt begint een metertje op het scherm in snel tempo af te lopen. Snel handelen is dus de boodschap. Nadat je je aanval en je tegenstander aangeduid hebt, kun je met een QTE je vijand nog extra schade toebrengen. Maar hier komt het bizarre deel van deze game aan het licht, want dat tijdsmetertje blijft de hele tijd lopen. Zelfs bij het kiezen van een aanval tikt de tijd af. Je hebt dus geen tijd om een strategische beslissing te maken, waardoor je maar wat knoppen indrukt en zo uiteindelijk het gevecht toch nog wint. Inderdaad, bizar. En jammer maar helaas, ook niet de moeite. Volgende keer hopelijk beter Bulkypix!