Company of Heroes 2 single player

Tom (Tom261)

Nadat we enkele weken geleden een preview schreven over de multiplayerervaring van Company of Heroes 2, is nu de singleplayermodus aan de beurt.

Company of Heroes 2 is een vreemde eend in de bijt als het gaat om RTS-games met de focus op multiplayer. Waar bij andere games de singleplayermodus enkel dient als een uitgebreide tutorial, afgewisseld met de occasionele cutscene, pakt de Company of Heroes-franchise dit beter aan. De vorige games in de reeks werden niet alleen voor hun online speltypes geroemd. De campagnemodus vormde een volwaardige spelmodus en hield heel wat mensen in de ban.

Er zijn verschillende redenen die dat succes kunnen verklaren. Eerst en vooral zijn de missies historisch correct. Je vecht altijd in veldslagen die ooit hebben plaatsgevonden. De locaties zijn heel precies nagebouwd, en toch leuk om te spelen. Company of Heroes kan daarnaast perfect de sfeer van de oorlog weergeven. Je wordt met een tiental soldaten gedropt te midden van honderden computergestuurde collega’s. Dat de games er steeds fantastisch uitzien, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

 Company of Heroes 2

In Company of Heroes 2 is dit niet anders. Jij speelt de rol van Lev Abramovich Isacovich, een gedeserteerd bevelhebber in het Russisch leger. Zijn ex-overste wil tien jaar na de feiten weten hoe de vork in de steel zit en ondervraagt Isacovich. Dit doet hij met behulp van een notitieboekje waarin Isacovich al zijn veldslagen tijdens WO II uitvoerig beschreef. Door de veldslagen in het boekje één voor één na te spelen, worden zijn beweegredenen geleidelijk aan onthuld.

In de vijf missies die wij mochten spelen komt heel wat afwisseling bij kijken. De ene keer moet je door de linies van de Duitsers breken en een tank escorteren, terwijl je een andere keer een overwonnen gebied moet beschermen tot versterking arriveert. Niet bijster origineel, maar dat hoeft ook niet. De missies zijn gevarieerd genoeg om niet monotoon te worden. Verder geeft het verhaal je een extra reden om ze keer op keer tot een goed einde te brengen.

Company of Heroes 2 komt eind juni (Foto: Novum)

De campagnemodus kan ook een dankbaar hulpmiddel vormen voor beginnende spelers. Door de missies heen leer je omgaan met de basistactieken van de game. Tegen het einde van de singleplayermodus zou je in staat moeten zijn om je mannetje te staan op de online slagvelden. Voor het voltooien van missies verdien je ook ervaringspunten waarmee je je online troepen kan aanpassen en verbeteren.

Conclusie
De singleplayermodus lijkt vooralsnog een niet te missen toevoeging aan Company of Heroes 2. Als Relic de kwaliteit van de eerste vijf missies kan verderzetten, is de campagne onontbeerlijk voor zowel beginners als veteranen van de franchise.