Game Party Champions

Pheno

Het was te verwachten, een game vol minigames voor de nieuwe Nintendo-console, de Wii U. Al is het maar om te zien wat de Wii U allemaal kan met de Gamepad. De minigames in Game Party Champions zijn gebaseerd op 'echte' sporten. Het is ook meer op ouders met kinderen gericht door de Wii-mote, die te gebruiken is om diegene die op de Gamepad speelt te helpen.

Header

In de game heb je de volgende minigames: skill ball, tafeltennis, honkbal, basketbal, rugby, waterschieten, air hockey en midgetgolf. In alle spelletjes gebruik je het touchscreen van de Gamepad om de bal of een ander item te bewegen. Door te swipen op het scherm, de stylus te gebruiken bij het golfen of de hele gamepad als richtmiddel gebruiken om raak te schieten bij het waterschieten.

Game Party Champions

Anderen kunnen je soms helpen, of tegenwerken, door met de Wiimote acties te ondernemen. Zo is de Wiimote gewoon een tweede waterpistool, of gebruik je het om als een soort magneet de golfbal een bepaalde kant af te laten buigen. Bij tafeltennis is het weer een stoormiddel door de bal weg te duwen, zodat de tegenstander opeens een bal een heel andere kant op ziet vliegen.

Game Party Champions

Game Party Champions is zeker geen hardcore game. Dat is het doel van de makers ook helemaal niet, ze willen, zoals de titel al subtiel door laat schemeren, een gezellige party-game voor de Wii U verkopen. Een echte hoogvlieger gaat dit niet worden, de enige doelgroep die ik dit zie spelen zijn ouders met kinderen. Nintendo Land heeft meer minigames, die mensen van alle leeftijden hoogstwaarschijnlijk leuker gaan vinden.

Game Party Champions

Is Game Party Champions een slecht spel? Nee, dat niet, maar we hebben het allemaal al eens op de een of andere manier meegemaakt. Het mist creativiteit, die bijvoorbeeld Nintendo’s eigen Nintendo Land wel heeft. Ouders met kinderen die een Wii U gaan aanschaffen zullen blij zijn dat het allemaal heel braaf is en dat ze mee kunnen helpen hun kind te laten winnen, maar het mist van alles om voor iedereen een leuke uitdagende partygame te zijn. Die markt is al overspoeld geweest met games voor de Wii. Wil je nu opvallen met een spel in dit minigame-genre, dan moet je meer uit de kast halen. Echt wild enthousiast word ik niet van dit spel.

Game Party Champions